МЕЂУНАРОДНИ ЛИКОВНИ КОНКУРС ЗА МЛАДЕ УМЕТНИКЕ

Ваздухопловни савез Србије, као активан члан Међународне ваздухопловне федерације (ФАИ), организује ликовни конкурс за младе уметнике, старости између шест и седамнаест година, на тему: Летење прошлости и будућности. Ово међународно уметничко такмичење одржава се од 1986. године и отворено је за сву децу из земаља чланица ФАИ. Сваке године се бира нова тема конкурса, са циљем да се инспиришу млади уметници, а на адресу Међународне ваздухопловне федерације стижу радови деце са свих крајева света – из Кине, Финске, Русије, Америке… Претходних година и деца из Србије су учествовала у овом ликовном конкурсу, а на адресу Ваздухопловног савеза Србије је пристизало годишње преко хиљаду ликовних радова из предшколских установа, основних и средњих школа.

26560119682_685a958687_o.jpgПобедник Ликовног конкурса 2016. године у јуниорској категорији (6-9 година) – Цагин Акај Јазици из Турске

 

Такмичење је подељено на три старосне категорије – млађи узраст (деца од 6 до 9 година), средњи узраст (деца од 10 до 13 година) и старији узраст (деца од 14 до 17 година). Први корак у оквиру конкурса је избор најбољих на националном нивоу. Даље се по три победничка рада у свакој старосној категорији шаљу на међународни део конкурса и међународни жири бира победнике конкурса Међународне ваздухопловне федерације. Младим уметницима победницима се додељују златне, сребрне и бронзане медаље, заједно са дипломама ФАИ.

 

 ТЕМА, ПРАВИЛА КОНКУРСА И ОБРАЗАЦ ПОТВРДЕ О АУТЕНТИЧНОСТИ.

 

Светлана Брадић

Tagovi

Komentari (0)