Мали Зворник у чланству Надзорног одбора СКГО

На 47. седници Скупштине Сталне конференције градова и општина (СКГО), Мали Зворник изабран је за члана Надзорног одбора ове организације, где су још Трстеник, Блаце и нишка општина Пантелеј, док је Аранђеловац изабран за председника тог тела. Током наредне две године организацијом ће преседавати Град Сомбор, одлучено је у среду, 11. децембра, приликом избора органа СКГО. 

skgo.jpg 

Општину Мали Зворник на заседању заступао је заменик председника општине Милош Радојчић.

Поводом избора општине за члана Надзорног одбора СКГО, Радојчић је изјавио да је она одавно у чланству наведене организације, која саветодавно веома помаже у раду локалне самоуправе, али да по први пут има прилику да учествује у руковођењу организацијом.

Он је навео да је то за општину Мали Зворник значајан догађај, који ће јој омогућити нова искуства у раду, те да, као и до сада, очекује добру и успешну сарадњу.

Изабрани су и чланови Председништва СKГО, а у мандату 2020-21. организацијом ће управљати: Београд, Нови Сад, Ниш, Kрагујевац, Смедеревска Паланка, Kрушевац, Лесковац, Суботица, Сурдулица, Зрењанин, Сомбор, Оџаци, Беочин, Kраљево, Ужице, Лозница, Врњачка Бања, Смедерево, Медијана (Ниш), Пирот, Сврљиг, Савски Венац и Врачар. 

Душанка Голубовић, градоначелница Сомбора захвалила се свима на поверењу, додајући да ништа није рад појединца „већ све радимо као тим“.

„Надам се да ћемо тако наставити и у будућности свесни чињенице колико још мера, програма, активности и реформи треба да спроведемо у нашим локалним самоуправама да би заиста могли да говоримо о квалитетнијем и бољем животу наших грађана и функционисању наше привреде. Храброст, борбеност и одлучност да спроводимо те реформе у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина јесте нешто што сви заједно треба да следимо, а ја ћу се потрудити да оправдам ово поверење које сте ми поново указали“, изјавила је Голубовић. 

Локалне самоуправе, председавајући ресорних одбора СKГО су: Одбор за системска питања и управу – Баточина, Одбор за финансије и јавну имовину – Чачак, Одбор за економски развој – Kуршумлија, Одбор за комуналне делатности и енергетику - Гаџин Хан, Одбор за образовање, културу, омладину и спорт – Палилула (Београд), Одбор за животну средину и ванредне ситуације – Врбас, Одбор за здравље и социјалну политику – Димитровград, Одбор за урбанизам, становање и изградњу – Лебане. 

Током радног дела Скупштине усвојени су следећи документи: Записник 46. скупштине СKГО, Годишњи извештај о раду СKГО за 2019. годину, Одлука о изменама и допунама Одлуке о броју, делокругу и функционисању одбора СKГО, затим су усвојене и Измене и допуне Правила за избор чланова Председништва СKГО, председника СKГО, чланова Надзорног одбора СKГО и председника Надзорног одбора СKГО, као и председнике одбора СKГО. На крају, усвојен је и Извештај Надзорног одбора о материјално-финансијском пословању СKГО за 2018. годину и првих 10 месеци 2019. године са предлогом Одлуке.

Љиљана Ристановић

Tagovi

Komentari (0)