“ЛУЧИЈА ОД ЛАМЕРМУРА“ – БАРИТОН ДРАГУТИН МАТИЋ НОВИ ЕНРИКО

На Великој сцени Народног позоришта у среду, 17.априла (19.30) биће изведена опера Гаетана Доницетија „ЛУЧИЈА ОД ЛАМЕРМУРА“. Баритон Драгутин Матић представиће се публици први пут у улози Енрика. 

Narodno pozoriste_Beograd.jpg 

 

У насловној роли наступиће сопран Снежана Савичић Секулић. Едгардо је тенор Дејан Максимовић.      

Диригент Зорица Митев Војновић. Редитељ Џон Рамстер к.г.        

У ансамблу су и Дарко Ђорђевић (Артуро), Љубица Вранеш (Алиса), Ненад Јаковљевић (Рајмондо) и Милан Панић (Нормано).

Учествују Оркестар и  Хор  Опере Народног позоришта.

Сценограф Борис Максимовић, а костимограф Марина Вукасовић Меденица.Видео продукција Петар Антоновић.


„Лучија од ламермура“ опера у три чина. Либрето је према роману Валтера Скота, написао Салваторе Камарано.

Премијера је била 29. маја 2010. године

 

Dragutin Matic.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Драгутин Матић, баритон Рођен је 09.01.1981. у Београду. Одрастао је у породици музичара, слушајући извођења оперских представа из портала Народног позоришта у Београду, где су његови родитељи Добрица и Предраг Шане Матић били чланови Хора Опере преко три деценије, а ујак Слободан Бане Станковић, првак Опере, је двадесет година успешно певао комплетан баритонски репертоар.

Још за време својих студија на Правном факултету у Београду Драгутин показује интерес и велики таленат за певање, тако да почиње своје школовање са нашом истакнутом вокалном уметницом и педагогом примадоном професорком Радмилом Бакочевић у чијој класи уписује 2006. ФИЛУМ на Универзитету у Kрагујевцу.

  1. постаје члан Оперског студија "Борислав Поповић" Народног позоришта у Београду.

Исте године добија стипендију за даље школовање у Немачкој на Музицкој академији у Wирзбургу где у класи професорке Леандре Оверманн учествује у многобројним оперским продукцијама и гала концертима и стиже значајно сценско искуство.

  1. по изненадној смрти професорке Оверманн завршава своје студије у класи професорке Цхерyл Студер и враћа се у Београд да настави своје усавршавање са професорком Радмилом Бакочевић.

Добитник је више првих награда на међународним такмичењима међу којима су “Никола Цвејић" у Руми, и "Петар Kоњовић", у Београду, као и специјалне награде опере “Мадленианум”, за најбоље извођење оперске арије.

Учесник је многобројних музичких манифестација у Србији и одржао је више солистичких концерата у Београду, Kрагујевцу, Kрушевцу Kраљеву, Врњачкој Бањи.

 

 

                                                          МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)