LP Duo: Концерт за два хибридна клавира у Коларцу

Елеганциjа класике, слобода џеза, снага рокенрола

Carnegie Hall

Субота 2. март, 20 часова

Велика дворана Коларчеве задужбине

 

 digital kolarac-01.png

 

 

Након изузетно успешне ,,парфемске турнеjе” у 2018. години, у оквиру коjе су одржали концерте у Паризу, Лондону и Њуjорку, ЛП Дуо – Соња Лончар и Андриjа Павловић, после дуже времена поново наступаjу у Београду!

 

На концерту на Коларцу, ЛП Дуо ће свирати на посебно дизаjнираним хибридним клавирима, коjе су осмислили заjедно са електроинжењерима Дарком Лазовићем и Драганом Новковићем, повезуjући акустичне клавире са компjутерима те ствараjући jединствен звук коjи спаjа прошлост, садашњост и будућност. Соња и Андриjа ће вас повести на jединствено путовање кроз музику XXИ века и композиторе коjи пишу за њих или чиjа дела аранжираjу за два хибридна клавира (Meijering, Božičević, Helweg, Correa). Такође, на овом концерту публика ће моћи премиjерно да чуjе део ауторске музике ЛП Дуа за два хибридна клавира, коjа ће се ускоро поjавити на њиховом новом албуму у издању светски познате музичке куће Universal Music Group. 

Концерт на Коларцу биће реализован у сарадњи са Фабриком (www.fabrika.rs) и Центром за нову уметност ЦЕНУ.

Карте у претпродаjи на благаjни Коларца 800 дин, на дан концерта 1000 дин.

ЛП Дуо већ годинама експериментише са бесконачним могућностима свирања на два клавира, развиjаjући потпуно нов приступ извођењу и компоновању музике XXI века. Добитници су више од 30 интернационалних награда и наступали су у наjпознатиjим дворанама широм света (Carnegie HallNjujork, Kennedy CenterVašington, NUS Singapore, Royal Danish Theater and OperaKopenhagen). Изабрани су за jедан од 8 наjбољих светских дуа на наjвећем такмичењу клавирских дуа у Маjамиjу 2008. Током и након усавршавања у Београду и Немачкоj, изводе премиjерно нову музику а велики броj композитора широм света им посвећуjе своjа дела.

 

Паралелно компонуjу музику за позориште и ТВ, иницираjу и учествуjу у великом броjу међународних проjеката од коjих се издваjа проjекат ,,Квантна музика”. У оквиру овог проjекта, са групом српских електроинжењера и квантним физичарима из Оксфорда и Сингапура, ствараjу потпуно нови инструмент - хибридни клавир, коjи повезуjе било коjи акустични клавир са компjутерима. Развиjаjући оваj нови инструмент и оригинални клавирски звук, компонуjу ауторску музику. Хибридни клавир као иновациjа на пољу уметности и технологиjе, донео им jе трећу награду на такмичењу за наjбољу научно-технолошку иновациjу 2017. године у организациjи Министарства просвете, науке и технолошког развоjа. ЛП Електро jе њихов алтер его музички проjекат у оквиру кога компонуjу електронску музику. Албуми ЛП Дуа и ЛП Електра, биће обjављени у издању Universal Music Groupу2019. години. Током протеклог периода, одржали су ,,парфемску турнеjу” наступивши у Паризу, Лондону и Њуjорку, додељено им jе признање за ,,креативност и уметничку иновациjу” у оквиру догађаjа ,,Личности животног стила” у организациjи ,,Фабрика” и компоновали су музику за сериjу ,,Жигосани у рекету” аутора Драгана Бjелогрлића и Марка Савића.

 

www.lpduo.com

 

Tagovi

Komentari (0)