Лимунација Нишког позоришта у Звездара театру

Народно позориште Ниш у уторак, 19.02.2019. године, гостује са представом „Лимунација“, аутора Душана Ковачевића, у режији Небојше Брадића, у Звездара театру, у Београду.

MNW_8143-2.jpg

 

Представа је премијерно изведена на сцени нишког позоришта ,1.12.2019. године и од тада изазива велико интересовање нишке публике.

Поред режије, Небојша Брадић је био задужен и за сценографију, Марина Вукaсовић Меденица за костиме, композитор је био Зоран Ерић, а за сценски покрет задужена Вера Обрадовић.

У представи играју: Дејан Цицмиловић, Драгана Јовановић, Данило Петровић, Александар Маринковић, Александар Михаиловић, Сања Крстовић, Драгослав Савић, Мирослав Јовић, Стефан Младеновић, Мирољуб Недовић, Марко Павловски, Марјан Тодоровић, Катарина Митић, Катарина Арсић, Урош Милојевић и Дејан Гоцић.

„Лимунација није Сремчева прича о учитељу који долази у забито село пун готових фраза европске социјалдемократије и парола наше деветнаестовековне агитације и демагогије, већ Ковачевићева поразна слика наших нарави и обичаја који се простиру до данашњих дана. Будући да стално опада поверење у институције, нови народни трибуни имају циљ да народне жеље проведу у извршну власт. Они су ту да би некоме „улепшали дан“, како је то поручивао сугестивни херој у филму Прљави Хари.“- Небојша Брадић

Фото галерија

MNW_7974-2.jpg
MNW_8052-2.jpg

Tagovi

Komentari (0)