ЛЕГЕНДАРНИ МИЛЕНКО ТОПИЋ ДЕЛИО ДИПЛОМЕ

Баскет три на три jе од недавно постао и олимпиjски спорт, коjи ће се играти у Токиjу 2020. године. А у последњих неколико година, српски тимови бележе велике успехе на међународноj сцени у овоj кошаркашкоj дисциплини. Таj тренд прате и у Спортским играма младих, где jе баскет три на три jедан од наjатрактивниjих спортова. Играће се у свих 25 градова у оквиру овогодишњих Дунав осигурање Спортских игара младих.

 

1-15.jpg 

А финални дуел у Банатском Новом Селу пратио jе Миленко Топић, легендарни кошаркаш Црвене звезде, коjи jе родом из овог краjа. Његова поjава одушевила jе све, па су се клинци смењивали у сликању са легендом, коjи jе био познат по своjим успешним троjкама. Иза Топића jе кариjера за понос, играо jе за Слогу Банатско Ново Село, Профиколор, БФЦ Беочин, Црвену звезду, Будућност, Хемофарм, италиjанске Монтепаски и Милано, да би кариjеру завршио у грчком Ретимну. Као Србин наступао jе за чувену кошаркашку репрезентациjу Jугославиjе, са коjом jе имао велике успехе. Освоjио jе сребро на Олимпиjским играма 1996., као и злато на Светском првенству 1998. а има и злата на Европском првенству 1997, и бронзу 1999. Тренутно запослен у КК Црвена звезда, у стручном штабу првог тима.

По завршетку финала, он jе у маjци СИМ Србиjе поделио дипломе првопласираноj екипи Тесла Рапторси и другопласиранима тиму Мирошевци. Поздравила га jе председница СИМ Србиjе Ивана Jовановић, коjа jе финалне мечеве пратила са Мариjом Михаjловић (асистент председнице Игара), Слободаном Ђурићем (директором сектора за информисање СИМ Србиjе) и Стефаном Ковачевићем (главним координатор Игара),

 

Milenko-Topic-predao-medalje-pobednicima-turnira-u-basketu-3-na-3-foto-SIM-Srbije-S.-Cvetkovic.jpg

Екипу Тесла Рапторси предводио jе талентовани кошаркаш Марко Зечевић, коме предвиђаjу блиставу кариjеру. Уследило jе сликање са клинцима, као и са представницима Дунав осигурања Спортских игара младих Србиjе, а Топић jе баскеташима пожелео пуно успеха у кариjерама.

 

Tagovi

Komentari (0)