Кајак: Кајакашки савез Србије добио крила

Каjакашки шампион Марко Драгосављевић добио jе велика крила пред Светско првенство у Португалиjи – постао jе Ред Булл спортиста и наjавио поход на нова одличjа!

 

marko rb 2.jpg

 

Наш трофеjни спорт добио jе велику подршку на оваj начин, и то у 23-годишњем момку из Бачке Паланке коjи иза себе већ има 6 злата, 5 сребра и бронзу са великих такмичења (Европско првенство, Медитеранске игре, У23 Светско и Европско првенство, Европско првенство за jуниоре).

Боjе Србиjе браниће у дисциплини К-1 200, и то уз нову дозу енергиjе, мотивациjе и самопоуздања због почетка велике сарадње.

- Све ово ми много значи jер jе давнашња жеља, велики jе ово корак у моjоj кариjери, наjвећи ван самих резултата. Много више ми jе дало мотивациjе за даље, осећам да имам већу подршку и  да се моj рад прати. Тестирања Ред Булла у Аустриjи су ми ново искуство, толико jе све прецизно и имао сам увид у физичку спрему и могућности напредовања до наjситниjих детаља. Забележио сам скок по многим параметрима– каже Драгосављевић, коjи се са посебним емоциjама сећа Португалиjе, jер jе тамо последњи пут освоjио светско злато 2015. као млађи сениор. 

Враћа се на место успеха, а дугорочни планови обухватаjу jуриш на Олимпиjске игре.

- Кажу да од 25-26. године долази зенит каjакаша, jа очекуjем jош већи напредак, иако сам већ до сада постигао велике резултате. Олимпиjске игре су ту, сан сваког спортисте, медаља на Играма су нешто наjвеће за сваког спортисту. Веруjем да ћу у Токиjу имати довољну зрелост и искуство, бићу у добром залету да се тамо покажем у наjбољем светлу.

Задовољство Марковим уласком у Ред Буллл породицу изразио jе и Милан Капелан, генерални секретар Каjакашког савеза Србиjе.

marko rb 1.jpg

 

- Драго нам jе што jе Ред Булл препознао вишегодишњи рад КСС, коjи jе поносан на све своjе репрезентативце. Каjакашком спорту у Србиjи генерално и Марку Драгосављевићу ће ово много значити у даљем развоjу на путу ка главном циљу, а то су Олимпиjске игре 2020. године. Од њега, као и од свих представника Србиjе очекуjемо конкретне резултате већ на првоj великоj провери, предстоjећем Светском првенству у Португалиjи.

Први завеслаj ка Токиjу видећемо у Монтемор Овељу у Португалиjи, где ће програм у дисциплини К-1 200 почети у суботу 25. 8. од 15 часова. Српска експедициjа отпутовала jе у уторак у раним jутарњим часовима, па ће Марко имати довољно времена да се припреми за први jуриш на одличjе са новим крилима!

 

Tagovi

Komentari (0)