КОШАРКА: Србија 3х3 освојила бронзану медаљу

Мушка сениорска 3х3 репрезентација освојила је бронзану медаљу на Олимпијским играма у Токију! У борби за бронзу убедљиво је савладана Белгија резултатом 21:10. Српску 3х3 репрезентацију у Токију су представљали Душан Домовић Булут, Дејан Мајсторовић, Александар Ратков и Михаило Васић, уз селектора Горана Војкића.

 1image-2.jpg

Након слабе партије у полуфиналу против репрезентације Русије, екипа Србије је упела да се врати физички, али пре свега ментално, и одигра одличну партију у борби за бронзу. Само је у првим минутима меча резултат био изједначен, да би при првом осетнијем вођству Србија узела конце игре у своје руке недозволивши противнику да се врати у меч.

Разлика је увећавана из минута у минут, до коначних 21:10 за Србију.

У овом историјском успеху, јер се 3х3 кошарка први пут налази у олимпијској породици спортова, у мечу за бронзу најефикаснији је био Булут са 7 (1) поена, Васић и Ратков су уписали по 5, а Мајсторовић 4 (1) поена.

Мечу за бронзану медаљу присуствовао је председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, као и председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах.

Златну медаљу је освојила Летонија, која је у неизвесном финалу савладала Русију резултатом 21:18. Србија је ипак имала представника у мушком финалу, јер је правду на том мечу делила наша Јасмина Јурас.

ИЗЈАВЕ

Душан Домовић Булут

– Веома сам срећан због овог успеха, иако није сјајнија медаља… Најважније је да смо завршили турнир победом и медаљом, да у континуитету доносимо медаље за Србију, Кошаркашки савез Србије, овог пута и за Олимпијски комитет Србије… Најбитније је да су људи срећни кад нас гледају… Хвала свима на огромној подршци током целог турнира!

Васић Михаило

– Освојили смо бронзану медаљу, мислим да смо показали више од тога, али један меч у који нисмо ушли како треба нас је коштао борбе за златну медаљу. Одиграли смо добар турнир, мислим да смо играли са великом енергијом. Сматрам да смо показали карактер после полуфиналног меча и дигли се у мечу за треће место. Желим да се захвалим Кошаркашком савезу Србије на условима који су нам обезбеђени за припреме за ово највеће такмичење.

Дејан Мајсторовић

– Мало смо разочарани што нисмо играли финале које смо очекивали, с обзиром на то да смо цео турнир одиграли буквално перфектно, а онда једам меч у који смо лоше ушли, без енергије и карактера, не знам из ког разлога… Ипак смо смогли снаге да дођемо себи и одиграмо како треба у борби за бронзу.

Александар Ратков

– Јако тежак турнир је за нама, поготово овај последњи дан. Време је било јако тешко, много влаге, нисмо се привикли у полуфиналу на такве услове, али пре свега на добру игру Руса што је резултирало убедљивим поразом. Тај пораз је доста утицао на нас, али сам задовољан што смо показали карактер, успели да се вратимо у турнир и победимо у мечу за треће место.

Photo by FIBA

Tagovi

Komentari (0)