КОШАРКА - Промоција књиге Светислава Пешића

У београдском хотелу „Краун плаза“ данас је одржана промоција књиге селектора мушке сениорске репрезентације Србије и славног трофејног стратега Светсилава Пешића „Моја игра мој пут“.

 pesic_214.jpg

О овој сјајној књизи која је описана као „Прича о човеку који је створио „Бели Харлем“, од Бормија до Индијанаполиса, иноватору који је увек вукао храбре потезе, учитељу који из ученика извлачи све најбоље. Искрено, оштро и емотивно о путу и препрекама до успеха“, као и о бројним заједничким успесима са трофејним тренером говорили су Владе Дивац, Дејан Бодирога и Марко Пешић.

Промоцији су присуствовале бројне угледне званице из света спорта и кошарке – председник КСС Предраг Даниловић и потпреседници Ненад Крстић и Душан Пројовић, директор мушке репрезентације Драган Тарлаћ, легендарни Зоран Славнић и Божидар Маљковић, па Дино Рађа, Ђорђе Вишацки, Александар Трифуновић, Миодраг Бабић, Блажо Стојановић, Драгиша Вучинић, Бранко Ковачевић, Жељко Обрадовић, Дејан Радоњић, Жарко Зечевић, Дејан Томашевић, Марко Кешељ, Марко Мариновић, Марин Седлачек, Владимир Копривица, Миливоје Каралејић, Милан Гуровић, Александар Боричић, Драган Шкрбић и многи други, а сам догађај изазвао је и велику пажњу медија..

– Увек сам као тренер размишљао да мој посао није само да тренирам екипу, да побеђујем, већ сам мислио да ми тренери имамо обавезу да знање поделимо са колегама. Та идеја се створила одавно у мени, да сво то искуство, успехе, разочарења преточим у једну књигу – рекао је Пешић. – Успели смо да направимо књигу, веома сам поносан. Захваљујем се коаутору новинару Александру Милетићу и издавачкој кући “Пи-прес“ из Пирота.

Наши велики асови Владе Дивац и Дејан Бодирога су се присетили првих тренутака сарадње са Пешићем, освајања европског и светског злата, говорили о његовој филозофији, какав је ауторитет био, али и о анегдотама које су пратиле заједнички рад.

Путем видео поруке присутнима се први обратио чувени редитељ Емир Кустурица, Пешићев пријатељ, који је имао врло поучно и квалитетно излагање. Затим је, такође путем видео поруке, Предраг Стојаковић честитао Пешићу на књизи и захвалио што је у њој евоцирао емоције и успомене, али и то што је поделио доста информација за развој младих играча.

На исти начин јавио се и Немања Бјелица из Сан Франциска, сада кошаркаш Голден Стејта, који је рекао да ће књига добро доћи свима и уз осмех је додао да се на лето нада Пешићевом позиву у репрезентацију, ако заслужи позив.

У свом видеу шпански кошаркаш Марк Гасол објаснио је колико је Пешић утицао на његову каријеру, баш као и бивши немачки кошаркаш Хенрик Ридл.

На крају је Марко, Пешићев син, говорио о односима отац – син када су сарађивали у немачким клубовима, као тренер – играч, а касније као тренер и надређени, истичући да су Каријеви највећи успеси у каријери то што је урадио са немачком репрезентацијом и тамошњим клубовима.

Tagovi

Komentari (0)