КОШАРКА: Пријем у Кући кошарке 3х3 репрезентације Србије

Репрезентација Србије у баскету 3х3, која је на Олимпијским играма у Токију освојила бронзану медаљу данас је стигла у Београд. Репрезентативце Михаила Васића, Александра Раткова, Дејана Мајсторовића и селектора Горана Војкића, на аеродрому „Никола Тесла“ дочекали су председник КСС Предраг Даниловић, генерални секретар Златко Болић, потпредседник за мушку кошарку Ненад Крстић, помоћник министра омладине и спорта Дарко Удовичић, шеф кабинета министра омладине и спорта Вање Удовичића Немања Свјетличић, као и њихови тренери Марко Ждеро и Данило Лукић, њихов физиотерапеут Стојан Субашић, родбина и пријатељи. Недостајао је само Душан Домовић Булут, који је због клупских обавеза право из Токија отпутовао у Америку.

 IMG_5850-scaled.jpg

По одласку са аеродрома, у „Кући кошарке“ је организован пријем за наше најбоље баскеташе.

Освајаче олимпијске бронзане медаље поздравио је председник КСС Предраг Даниловић.

– Поносни смо на вас, стварно вам од срца хвала! Заслужујете сваки наклон… Још једном вам честитам! Шта год вам буде требало Кошаркашки савез Србије је ту за вас, увек је био и увек ће да буде, без обзира да ли играли за репрезентацију или не, као што радимо са кошаркашима и кошаркашицама, а то је на крају и наша обавеза… Надам се да су сви услови за припреме били добри, ако има нешто што можемо да поправимо слободно нам кажите… – рекао је председник Даниловић.

IMG_6116-scaled.jpg

Пре тога, одмах по слетању, на аеродорму је одржана конференција за медије у организацији Олимпијског комитета Србије. Присутнима се прво обратио селектор Горан Војкић.

– Бронзана медаља је велики успех, али остаје жал за финалом, не само за златном медаљом. Заслужили смо да играмо финале Олимпијског турнира уз Летонију, која је освојила златну медаљу. На оваквим турнирима, једна утакмица много решава… – рекао је Војкић

Михаило Васић је истакао да је остварио сан одласком на Олимпијске игре, а то је употпуњено освајањем олимпијске медаље.

– Одиграли смо добро 90 одсто турнира… Почетак је био тежак, док нисмо ушли у ритам. Ишло је све како треба до полуфинала. Мислим да је нама то једна од пет најгорих утакмица које смо одиграли у каријери. Ипак, после те утакмице показали смо жељу и карактер у утакмици за треће место.

Реч је имао и Александар Ратков…

– Одувек сам маштао о Олимпијским играма, поготово што је познато да смо земља кошарке. Како сам одрастао нисам веровао да ћу ово доживети, али срећа да је баскет доспео у породицу олимпијских спортова. Направили смо велики успех, и даље нисмо свесни резултата. Остали смо без финала које смо желели, то квари целокупну слику, али мислим да смо урадили добар посао. На нама је да пробамо да одемо корак напред или два у Паризу 2024. године – изјавио је Ратков.

Дејан Мајсторовић је подвукао да је олимпијска медаља круна њихових каријера и јубиларна десета 3х3 медаља за Србију на великим такмичењима.

– Отишли смо на ОИ са циљем да освојимо златну медаљу. Играли смо сјајно у групи, и даље не могу да пронађем решење како смо изгубили од Русије. Ипак, имали смо снаге да се изборимо и да освојимо бронзану медаљу, а то је велики успех.

ФОТО: КСС и ОКС

Tagovi

Komentari (0)