КОНЦЕРТ СТУДЕНАТА ВИОЛИНЕ ИЗ КЛАСЕ МАЈЕ ЈОКАНОВИЋ УЗ КЛАВИРСКУ САРАДЊУ УКИЈА ОВАСКАИНЕНА

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да Вас обавесте да ће у среду 8. децембра у 19 часова, у оквиру друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”, на ју-тјуб каналу и фејсбук страни Историјског музеја Србије бити емитован бесплатан онлајн концерт класичне музике, чију реализацију је помогла „Banca Intesa”.

 Violinistkinja Kata Stojanović.jpeg

На петом концерту друге сезоне циклуса наступиће студенткиње виолине из класе професорке Маје Јокановић, Ката Стојановић и Тара Костадиновић, уз клавирску сарадњу финског пијанисте Укија Оваскаинена.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства за културу и информисање Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда. 

У другој сезони циклус концерата „Музиком кроз музеј” је обогаћен наступима музичких талената. Након изванредног октобарског концерта вишеструко награђиваног младог гитаристе Вука Вукајловића, публика ће бити у прилици се упозна и са даровитим виолинисткињама Катом Стојановић и Таром Костадиновић.

 Violinistkinja Tara Kostadinović.jpg

На програму су дела композитора Макса Бруха и Алфреда Шнитке, а поред тога, као већ препознатљива особеност концерта у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, биће изведена и једна нумера изненађења од српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Подсећамо Вас да на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије можете погледати и снимке свих досадашњих концерата, реализованих током прве и друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

  

Ненад Бељинац

Tagovi

Komentari (0)