КУГЛАЊЕ: Душка Обровачки и Велимир Јоковић победници турнира „Дани вишње“ у Фекетићу

 Аутор текста: Бранимир Васић

 b vasic.jpg

 

 

ФЕКЕТИЋ, 9. јун (Инфо центар).-  Куглашица екипе „Једва смо скупљени 1“ Душка Обровачки и куглаш друге екипе исте селекције Велимир Јоковић освојили су прва места на традиционалном турниру „Дани вишње“ у Фекетићу, који је изванредно организовао Куглашки клуб Јадран из Фекетића.

visanja svi osvajaci medalja.jpg

 

Јоковић је у финалу савладао младог првотимца новобечејског Јединства Ервина Комаромија, који је играо за „Р логистик“ из Врбаса, са 2:0 у сетовима (87:80, 91:74). Треће место на основу више чуњева у полуфиналу припало је Јовану Јанковићу (Врбас)  који је оборио 156 чуње, док је четврти био Радослав Пајовић (Метал Икс) који је срушио 153 чуња.

У полуфиналу, Комароми је на „златне кугле“ био бољи од Пајовића. После 1:1 у сетовима Комароми је са три додане кугле оборио 15 чуњева, Пајовић 13. Јоковић је са 2:0 у сетовима савладао у другом полуфиналу  Јанковића.

У женској конкуренцији, финале је решено после „златних кугли“. Драгана Ерић (Функ арена) је  одиграла  меч са Душком Обровачки 1:1 у сетовима (90:81 и 75:96) и одлучивале су по три додатне кугле. Ерићева је  оборила два, шест и осам чуњева, укупно 16, док је Обровачки одиграла сјајно, осам и две „седмице“, укупно 23 чуња и тријумфовала.

 У полуфиналу, Ерићева је после „златних кугли“  (24:14) савладала Милену Маџгаљ из  друге екипе „Једва смо скупљени“ У сетовима је било 1:1. Обровачки је са 2:0 у сетовима била боља у другом полуфиналу од Биљане Квргић (Функ арена, Бачка Топола). Треће место припало је, на основу више чуњева у полуфиналу Милени Маџгаљ (163) док је четврта била  Квргићева (146).

Прво место у конкуренцији 11 екипа припало је  Врбасу са 745 чуњева (Бјелица 184, Мијановић 186, Радовић 172, Јанковић 203 ). Други су били чланови екипе „Р логистик“ (Врбас) са 719 чуњева (Комароми 198, Алагић 172, Копривица 181, Бугарски 168), док је трећи  место заузео  тим „Једва смо скупљени 1“ са 716 чуњева (Вареница 177, Бабић 169, Јоковић 199 , Вукадиновић 171).

Играо је и трофејни српски селектор јуниора и сениора Војко Павловић  и добио, за све оно што су његови изабраници освојили недавно на СП у Клужу, буран аплауз. Секундирао му је гост из Словеније Франц Горник и - потпуно га деконцентрисао јер му је, уместо да му брише куглу, брисао високо чело... Строги, али праведни, судија Пјер Копривица (коме је сјајно асистирао Иван Месарош) једва се суздржао да обојици не подели жуте картоне.

У појединачно финале су се пласирала четворица играча са најбољим резултатима из екипног дела, Пајовић и Јанковић по 203 чуња, Јоковић 199 и Комароми 198. Екипни део се играо на два пута по 20 хитаца (десет у пуне и десет у „чишћењу“) а полуфинале на сетове (два по 20 хитаца, десет и десет) на испадање.

Награде су уручили председник Куглашког савеза Србије  Урош Драгојловић, председник Куглашког савеза Војводина Радован Шуњка и председник клуба домаћина турнира Јадрана из Фекетића Раде Стојновић.

 Стојновић је, том приликом, предао захвалницу клуба за дугогодишњу сарадању  истакнутом словеначком куглашком раднику Францу Горнику, члану УО КС Словеније и референту за маркетинг у Међународној куглашкој федерацији на девет чуњева – класик (ВНБА класик).

Радован Шуњка, председник КС Војводине  уручио је Стојновићу признање за  Куглашки клуб Јадран  истакавши да вредни куглашки радници овог колектива изузетно успешно организују овај турнир који на најлепши начин  афирмише куглашки спорт.

Сјајну куглану Јадрана, на којој је одигран турнир,  обишли су и Владимир Батез секретар за спорт и омладину Војводине, као и председник Општине Мали Иђош  Марко Лазић. Одиграли су „ко бољи“ у три хица и славио је, заслужено, Владимир Батез.

У току манифестације „Дани вишње“ одржано је и такмичење у  кувању паприкаша и гулаша (а окретало се и прасе на ражњу да „разбије монотонију“ котлића) и учествовало је близу 40 екипа. Славио је Кикинђанин Јанош Клајнер са својим „породичним тимом“, друго место припало је екипи Ловачког удружиња „Јелен“ (Фекетић), док су треће место освојио тим кувара из Удружења исељених и прогнаних лица „Завичај“.

Фото галерија

visnja prvo mesto dame.jpg
visnja  pehar predsedniku pobednicke ekipe.jpg
visnja 5.jpg
visnja 10.jpg
visnja kraj takmicenja ko vise i pobeda bateza.jpg
visnja lepsi i najlepsi deo turnira.jpg
visnja takmicenje ko vise u tri.jpg
visnja trece mesto dame.jpg
visnja 11.jpg
visnja batez u akciji.jpg
visnja zahvalnica gorniku levo.jpg
visnja gronik pred opstine mali idjos batez dragojlovic.jpg
visnja prvo emsto jokovic i stojnovic.jpg

Tagovi

Komentari (0)