КУГЛАЊЕ: Војводина друга у Првој лиги Србије – Војводина

Аутор: Бранимир Васић

 majstorca kresovc vojvodina.jpg

БЕОГРАД, 1. април (Инфо центар).- Куглаши новосадске Војводине освојили су друго место у Првој лиги Србије - група Војводина пошто су у „мајсторици“  на куглани „Функ арена“у Бачкој Топли савладали зрењанински Банат са 3.444:3.285 (7:1).  Клубови су лигу завршили са по 21 бодом. Играч утакмице био је првотимац Војводина Здравко Кресовић са 631 чуњем, док је код Баната  Данило Влајков био најбољи са 576 чуњева. Победник ове лиге Апатин пласирао се у Супер лигу Србије.

Одиграна је  и „мајсторица“ за осмо место у Првој лиги Србије - група Војводина између Јадрана (Фекетић) и Еђшега из Бачке Тополе. Оба клуба имала су, на крају лигашке трке, по 14 бодова. На куглани СПЕНС у Новом Саду, куглаши Јадрана су славили са  3.242:3.165 (6:2).  Бранислав Ћетојевић са 576 чуњева био је  најбољи у редовима Јадрана који је сачувао место у овој лиги, док је код Еђшега  Антун Нађ са 580 чуњева био играч меча. Еђшег ће 7. априла на куглани у Врбасу играти са Петроварадином, другопласираним тимом Прве војвођанске лиге за упражњено место у Првој лиги Србије - група Војводина. Ову лигу је напустила екипа Долине из Падине.

На куглани у Фектићу одигран је меч за друго место у Другој војвођанској лиги између новосадског Спенса и Слободе из Старе Моравице. Славио је Спенс са 3.148:3.146 (5:3). После 3:3 у поенима играча, Новосађани су добили још два за више чуњева (+2). Жељко Грбић био је најбољи играч Спенса са 547 чуњева, док је играч утакмице био првотимац Слободе Норберт Штево са 551 чуњем. Победник ове лиге, Војводина из Бачког Градишта, пласирао се у Прву војвођанску лигу.

На куглани Кристала у Зрењанину 7. априла одиграће се меч  Спартак (Дебељача) – „13. мај“ (Нови Сад). Победник ће освојити треће емсто у  Првој војвођанској лиги за куглаше. Првопласирани Хајдук из Куле пласирао се у Прву лигу Србије - група Војводина, док ће другопласрани Петроварадин разигравати за улазак са Еђшегом из Бачке Тополе.

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести