КУГЛАЊЕ: Хермина Лукач и Бојан Кличарић шампиони света у микс тандемима!

Аутор текста: Бранимир Васић

 

b vasic.jpg 

 

 

 

КЛУЖ, 19. мај (Инфо центар).- Хермина Лукач и Бојан Кличарић освојили су шампионску титулу на куглашком јуниорском Првенству света у Клужу у Румунији у дисциплини микс тандем пошто су у изузетно узбудљивом финалу савладали словеначку комбинацију Ања Форштнарич- Тими Јуранчич на „златне кугле“. У сетовима је било 1:1 (први добили Словенци 147:175- три „деветке“ у „чишћењу“, други српски микс 161:148 и одлучивале су по две додатне кугле.

klicaric i lukac sa slovencima.jpg

Словенац Тими Јуранчич је играо први и оборио „седмицу“. Бојан Кличарић је одговорио - “седмицом“. Одлучивале су – даме. Ања Форштнарич је срушила „деветку“ али је и Хермина Лукач сјајно одграла и – „деветка“. Пошто је било 16:16 промењене су стазе  и сада је први играо Кличарић оборивши седам чуњева. Јуранчич је парирао – „седмицом“. Тада је Хермина Лукач постала јунакиња финала: оборила је опет „деветку“ и ставила Ању Форштнарич на муке. Задрхтала је рука и Словенка је срушила „четворку“ за злато Србије 16:11.

Бронзане медаље припале су чешком миксу Павелкова – Коктал и италијанској комбинацији Рундгашер - Егер.

klicaric i lukac.jpg

Ово је четврта медаља у четири дана јуниорског Шампионата света. Пре овог злата, најсјанији трофеј освојила је мушка омладинска репрезентација, сребро је припало мушком тандему Милорад Војновић и Давид Лаиншчак и брнза женској омладинској репрезентацији.

 

 

 

 

kluz CMP-afis-670x300.jpg

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести