Куглање: Нојмаркту дерби италијанске серије „А“

 Аутор текста: Бранимир Васић

 

nasi u svetu 2 apr robert ernjesi nojmarkt.jpg 

БЕОГРАД, 2. април (Инфо центар).- Куглаши италијанског шампиона и  водећег у првенству Нојмаркта победили су у дербију 21. кола серије „А“ трећепласирани тим Пасеиер са 7:1 у поенима играча и 3.676:3.393 у чуњевима.

Српски репрезентативац Игор Ковачић био је играч меча и са 640:573 (4:0) савладао Кофлера. Други српски млади ас у редовима Нојмаркта Роберт Ерњеши је  на првој „табли“  са другим резултатом утакмице донео поен против Фитшера 632:606 (2:2). У Пасеиеру најбољи играч био је Фитшер са 606 чуњева.

nasi u svetu 2 april igor kovaci nojmarkt.jpg

На табели Нојмаркт је први без пораза коло пре краја са 42 бода. Наставља се борба за вицешампионску титулу јер другопласирани Фугер стерцинг и трећепласирани Пасеиер имају по 37 бодова.

У шампионату Мађарске, где у Сегедину играју двојица српских интернационалаца Јован Ћалић и Норберт Ерњеши није играно коло због учешћа Сегединаца на фајнал фору Лиге шампиона где су заузели четврто место.

И у Интер лиги кугалашких клубова Словачке и Чешке била је пауза јер је нови – стари првак Железарна из Подбрезове (Словачка) такође играла на завршном турниру Лиге шампиона у  Бамбергу и освојила прво место. У Железарни, коју тренира српски стручњак Милош Поњавић, некадашњи селектор сениорске мушке репрезентације Србије четвороструких шампиона света,  играју српски ас Вилмош Заварко најбољи куглаш света и Даниел Тепша капитен српске репрезентације, првака света. Тим из Подбрезове је два кола пре краја освојио титулу.

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести