"Краљ Иби" - Драмски студио младих Градског позоришта Бечеj

 

5.jpg

Представа "Краљ Иби" (Драмски студио младих Градског позоришта Бечеj) је апсолутни победник 4. "Златне кулисе" у Крагуjевцу и добила је осам награда.

1.jpg

У прилогу jе образложење жириjа за сваку награду. Напомињемо да jе ова представа, укључуjући и ове последње награде, до сада освоjила 16 награда на шест фестивала (Сараjево, Jагодина, Лесковац, Књажевац, Обреновац, Крагуjевац).

Такође, представу очекуjу гостовања у Београду, Новом Саду, Сиску, Загребу и другим местима у наредним месецима.

 2.jpg

Извештај стручног жирија четвртог фестивала „Златна кулиса“ у Крагујевцу

(овде су само награде и образложења у вези са представом „Краљ Иби“)

 

Након одгледаних 7 такмичарских представа, на састанку одржаном у недељу 18. марта у 20 часова, стручни жири четврте "Златне кулисе" у саставу

 Дубравка Бркић - глумица,

Ненад Хераковић - глумац и

Мирослав Петровић - глумац

3.jpg

ЈЕДНОГЛАСНО је донео следеће одлуке:

* Због јединственог и оригиналног израза, због монументалне глумачке игре поткрепљене врхунском колективном игром, због бравурозног склада сценског покрета и режије, због изграђивања позоришне игре која надмашује оквире фестивала, али и професионалног позоришта у Србији и стаје раме уз раме са најбољим европским театрима, ПРВА НАГРАДА ЗА НАЈБОЉУ ПРЕДСТАВУ У ЦЕЛИНИ додељује се представи "КРАЉ ИБИ" Драмског студија младих Градског позоришта из Бечеја.

* Због мудре и на моменте генијалне реконструкције често постављаног драмског текста, због веома сложених а неоптерећујућих поступака, због храбрости и померања граница позоришног стваралаштва, награда за НАЈБОЉУ РЕЖИЈУ додељује се ИГОРУ ПАВЛОВИЋУ за режију представе "Краљ Иби" Драмског студија младих Градског позоришта из Бечеја.

* Због невероватне унутрашње и спољашње трансформације, због интелигентног вођења главног лика изузетно захтевног комада који је у исто време на танкој линији лаганог и колосалног, награда за НАЈБОЉУ УЛОГУ додељује се СРЂАНУ ТОМИЋУ за улогу краља Ибија у представи "Краљ Иби" Драмског студија младих Градског позоришта из Бечеја.

* Због огромног талента, због мудрог вођења лика у сваком тренутку представе, због лакоће у игри и надахнуте трансформације, награда за НАЈБОЉУ УЛОГУ додељује се ГОРДАНИ АДАМОВ за улогу Мајке Иби у представи "Краљ Иби" Драмског студија младих Градског позоришта из Бечеја.

* Због бриљантно осмишљеног сценског простора, генијалних костимографских решења и функционално искоришћене реквизите, специјална награда за СЦЕНОГРАФИЈУ и КОСТИМ додељује се представи "КРАЉ ИБИ" Драмског студија младих Градског позоришта из Бечеја.

* Због ефектног звучног и визелног дојма који у целокупном току представе надмашује продукционе захтеве професионалних позоришта, а гледаоца оставља без даха, специјална награда за ДИЗАЈН СВЕТЛА и ЗВУКА додељује се представи "КРАЉ ИБИ" Драмског студија младих Градског позоришта из Бечеја.

 

Жири учесника (чини га по један члан из свих седам такмичарских представа) доделио је Драмском студију младих следеће награде:

  • Награду за најбољу представу на фестивалу
  • Награда „Драгомир Бојанић Гидра“ за глумачку бравуру Срђану Кнеру

 

 

 

 

Tagovi

Komentari (0)