Крагуjевчани наjбољи на београдском - Сусрету шампиона

БЕОГРАД, 17.новембар (ССС) - Стрељачки караван „Сусрет шампиона 2020“ данас се зауставио у главном граду. Треће контролно такмичење кандидата за репрезентациjу ваздушном пушком у оквиру сериjе „Сусрета шампиона“ одржано jе на стрелишту Новог Београда-Ушће.

SusretsampionaNoviBeograd-2.jpg 

У квалификациjама jе наjуспешниjа била Теодора Вукоjевић („Чика Мата“), коjа jе погодила 627,7 кругова. Сем Вукоjевићеве, од дама су се надметале и: Ивана Марић (Полицаjац) 627,3, Андреа Арсовић (Партизан) 626,8, Кристина Лазаревић (Нови Београд-Ушће) 621,3 и Мариjа Малић (Jединство) 618,5.

 SusretsampionaNoviBeograd-4.jpg

Од мушкараца, у првом делу такмичења, наjпецизниjи jе био Алекса Митровић (Нови Београд-Ушће), осваjач бронзе на Олимпиjским играма младих 2018, са 626,8 кругова у квалификациjама, следе Миленко Себић (Нови Сад 1790) 625,7, Милутин Стефановић („Чика Мата“) 625,7, Стеван Jовановић („Чика Мата“) 622,7 и Лазар Ковачевић (Jагодина 92) 622,3.

 SusretsampionaNoviBeograd-1.jpg

У врло узбудљивом и квалитентом финалу, триjумфовао jе Милутин Стефановић са 250,5 кругова. Само 0,2 круга мање погодила jе другопласирана Ивана Марић, а трећа jе била Теодора Вукоjевић.

 SusretsampionaNoviBeograd.jpg

Од редовних учесника сериjе такмичења изостала jе Сања Вукашиновић, коjа jе тренутно у Будимпешти, а шансу да се докажу у „Сусрету шампиона“ први пут су добили Кристина Лазаревић, Мариjа Малић и Алекса Митровић.

Као и на претходна два „Сусрета шампиона“, у Смедереву и Крагуjевцу, приређено jе и екипно такмичење са четири сериjе од по десет диjабола.  Оваj пут успешниjа jе била мушка екипа. Сениори су скупили 2080,8 кругова, а сениорке 2.075,3.

Организациjом сериjе окупљања, ССС настоjи да кандидатима за национални тим надомести недостатак међународних такмичења

-Сериjа „Сусрет шампиона“ се показала као пун погодак. Стрелци су били изузетно мотивисани, види се да су жељни надметања. На сваком од досадашња три сусрета постигнути су врло добри резултати. У Београду смо имали квалитетна остварења у финалу, коjи би вредела за медаље на сваком великом такмичењу – каже шеф стручног штаба Драган Доневић.

 

До краjа сериjе биће одржана jош два сусрета. За децембар су заказана окупљања у Новом Саду и Староj Пазови.

Tagovi

Komentari (0)