Кошаркашице Србије отпутовале у Истанбулу

Женска кошаркашка репрезентација Србије, после три одрађена тренинга у новобеограској „Хали спортова Ранко Жеравица”, данас је кренула пут Истанбула, где је чекају две квалификационе утакмице за Европски шампионат наредног лета.

Reprezentacija.jpg 

– Мало нам је чудна цела ситуација у којој се налазимо, мислим да то утиче на нас које смо обично навикле да смо можда и претерано веселе и опуштене. Осећа се да је обазривост на нивоу. Имамо две битне утакмице и велики задатак да покушамо да се у овом циклусу већ квалификујемо на ЕП. Надам се да ћемо то и одрадити и онда ће све добити свој смисао – истакла је Соња Васић.

Србија ће се у четвртак 12. новембра од 16.00 часова састати са репрезентацијом Литваније, а два дана касније у исто време ривал ће бити домаћин Турска. Оба дуела РТС ће директно преносити на Првом програму.

– Мислим да ће обе утакмице бити доста тешке. Реално, више него икада ће бити отежано да ишта успемо да постигнемо на тренинзима и да урадимо посао који обично радимо на припремама, тако да ћемо доста зависити од форме и стања играчица. Сви знамо да јако мали број клубова и лига које се уопште играју, тако да је и то додатна отежавајућа околност. Турску смо видели у Београду и ту утакмицу смо једва победиле, што значи да ће тамо бити још теже. Са друге стране, Литванија увек има добру екипу. Имамо тежак задатак, али свима нам је циљ да се пласман на  ЕП обезбеди у Истанбулу – рекла је  Соња Васић.

Селекторка Србије Марина Маљковић у Истанбул је повела 14 играчица: Андерсон, Брукс, Васић, Зец, Јовановић, Крњић, Милић, Ногић, Станаћев, Станковић, Турудић, Црвендакић, Чађо и Шкорић.

– Увек ми је изузетно драго да се састанем са овим девојкама, па макар и на кратко. Радује ме да смо пуне позитивне енергије, с обзиром на тренутну ситуацију. У Истанбулу очекујем квалитетне противнике и њихову спремност, зато и ми морамо да се фокусирамо на наш рад и да на утакмицама будемо добре како бисмо направиле што бољи резултат -закључује Саша Чађо.

Србија води у групи Е после тријумфа пре годину дана против Турске у Београду 59:56 и Албаније у Драчу 139:34. До краја квалификације, почетком фебруара Србија треба да дочека Албанију и Литванију. Пласман на Европско првенство оствариће победници група, као и пет најбољих другопласираних тимова.

Tagovi

Komentari (0)