Кошарка: Јуниорска 3х3 репрезентација у четврфиналу ЕП у Дебрецину

 

juniori_3x3_2.jpg 

 

Мушка јуниорска 3х3 репрезентација Србија пласирала се у четвртфинале 2018 ФИБА 3х3 У18 Евро купа који се одржава у мађарском Дебрецину.

Екипа у саставу: Милош Антић, Немања Станковић, Његош Миловић и Стефан Бијелић, успела је првог дана такмичења у оквиру своје групе Ц оствари максималан учинак и победи обе утакмице и на тај начин као првопласирана из групе оде у четврфинале.

Први меч репрезентације био је против вршњака из Италије, који су Италијани фантастично „отворили“ и имали предност током већег дела меча (која је износила 3-4 поена), да би у последњим минутима меча наши јуниори коначно дошли до даха, стигли предност и привели меч крају у своју корист резултатом 20-16.

Након овог драматичног меча уследио је још драматичнији меч против домаћина Мађарске. Утакмица је имала потпуно исти ток као и претходна против Италије, где су наши јуниори све време били у заостатку, да би се буквално „пробудили“ при резултату 20-16 за домаћина и одвели меч у продужетак (20-20 је било по истеку 10 минута). Након коша Србије и домаћина, у борби за лопту Станковић је изнудио фаул и са линије слободних бацања из другог покушаја (био је 11. фаул домаћина што значи два слободна бацања и посед Србије) донео победу Србији коначним резултатом 22-20.

juniori_3x3_1.jpg

 

На овај начин Србија је завршила као првопласирана у групи Ц, а противник у четврфиналу ће јој бити репрезентација Чешке Републике која је заузела друго место у групи А (Немачка је прва, а Украјина трећепласирана у групи А).

Меч четвртфинала Србија ће играти у недељу 2. септембра од 17.50, а у случају евентуалне победе полуфинални меч ће играти од 19.50 против победника меча Б1 и Д2 (мечеви група Б и Д су на програму сутра у субототу 1. септембра).

Треба напоменути да су јуниори Србије имали изузетну подршку са трибина екипа из Србије које учествују на ФИБА 3х3 Мастерсу Светског тура чији је завршни дан управо данас, а чак пет од осам екипа које су ушле у четврфинале 3х3 Мастерса у Дебрецину су из Србије! Надамо се да ће и вечерашњи победник Мастерса такође бити српска екипа.

Tagovi

Komentari (0)