Кошарка: Селектор Ђорђевић одржао конференцију за медије пред утакмицу са Естонијом

 Screen Shot 2018-09-15 at 22.50.38.png

 

Селектор мушке сениорске репрезентације Србије Александар Ђорђевић одржао је данас конференцију за медије поводом сутрашње утакмице другог кола друге рунде квалификација за Светско првенство 2019. у Кини против Естоније у дворани “Александар Николић”, од 20.15 сати.

Ђорђевић је истакао велику важност сутрашњег меча…

– Утакмица са Естонијом, друга у овом “прозору”, веома је битна. Не смемо да направимо ниједан погрешан корак овде, надам се да ћемо уз подршку публике победити. Спремни смо, морамо да гледамо у свој тањир и да подигнемо своју игру на виши ниво уколико желимо тријумф. Тим ће остати исти као у првом мечу.

Селектор се осврнуо на утакмицу против Грка.

– Нисмо на најбољи начин одиграли тај меч. У већем делу смо на погрешан начин тражили решења, уз индивидуалне нападачке опције, поготово у овом моменту спремности играча. Требало је одбраном да се тражимо, било је много грешака, утрчавања са стране помоћи, три изузетно важна скока у последњој четвртини, пар не тако добро одрађених “пик ен рол” ситуација… То су неки технички елементи које морамо да поправимо. Шут нас није хтео, нису ушле неке лопте које је требало да уђу. Види се да тренутно форма није на нивоу за такву утакмицу. Грци су имали већу жељу уз подршку са трибина и заслужено славили. За нас штета, сада идемо даље. Тај пораз неће превише утицати на развој ситуације у групи, не компликује ситуацију превише због њиховог доброг резултата. Пуно пута смо играли са њима и остваривали добре резултате. Они су из тога извукли поуке и на нама је следећи пут да се реванширамо. Имају квалитет, карактер, искуство, дуго година играју заједно и били су бољи. Не треба да гледамо остале резултате, већ да водимо рачуна о нама, да одиграмо са већом жељом, бољим приступом и жестином која је недостајала у појединим моментима на Криту. Направили смо малу анализу, погледали се и то је задатак свих који су на терену, да у тим физичким елементима смање недостатке неке неуиграности, како нападачке, тако и одбрамбене… Наши играчи су професионалци, имаће одређену реакцију. Понос је јако битан фактор у ДНК ових играча – објаснио је селектор Александар Ђорђевић.

 

Дакле, наша репрезентација следећи меч квалификација за СП 2019. У Кини игра у недељу 16. септембра 2018. у 20.15 сати против Естоније у дворани „Александар Николић“. Улазнице за ову утакмицу могу да се резервишу и купе on-line преко www.eventim.rs, као и на свим продајним местима Евентима широм Србије.

У недељу 16. септембра, на дан утакмице, карте ће моћи да се купе и на благајни дворане „Александар Николић“ од 16.00 сати до почетка утакмице.

Цене појединачних улазница су:

Трибине – 500 динара

Партер Б и Партер 4 – 750 динара

Плава и Бела ложа – 1.000 динара

Други ред столица поред терена – 2.500 динара

Први ред столица поред терена – 5.000 динара

 

Tagovi

Komentari (0)