Кошарка: Свечаним проглашењем победника завршено ЕП за кадете у Новом Саду

Screen Shot 2018-08-19 at 13.47.11.png 

 

Тријумфом репрезентације Хрватске која је у драматичном финалу савладала селекцију Шпаније (71:70) завршено је Европско првенство за кадете које се претходних девет дана одржавало у Новом Сада. Бронзану медаљу освојила је Турска која је у мечу за треће место савладала Француску (82:59). Репрезентација Србије заузела је пето место.

Бронзане медаље репрезентацији Турске уручили су Камил Новак извршни директор ФИБА Европа и члан градског већа задужен за спрорт Огњен Цвјетићанин. Медаље за освојено друго место селекцији Шпаније предали су покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и Иван Бодрогвари из ФИБА. Председник КСС Предраг Даниловић и  Камил Новак уручили су златне медеље репрезентативцима Хрватске, док им је победничи пехар предао извршни директор ФИБА, господин Новак.

За најкориснијег играча шампионата у Новом Саду проглашен је Роко Пркачин из Хрватске. Поред њега у идеалној петорци нашли су се још: Борис Тишма (Хрватска), Хектор Алдерте (Шпанија), Усман Гаруба (Шпанија) и Алперин Сенгун (Турска).

Председнику КСС, Предрагу Даниловићу уручена је плакета од стране ФИБА за одличну организацију кадетског шампионата у Новом Саду.

Према оценама представника свих 16 екипа наша земља и Кошаркашки савез Србије још једном су се доказали као одлични домаћини, јер су гостопримством и организацијом шампионата још једном доказали да заслужују домаћинство великих такмичења.

Tagovi

Komentari (0)