Кошарка: Србија – Холандија 78:52

 

Screen Shot 2018-08-13 at 12.57.59.png 

 

Мушка кадетска репрезентација Србије, играчи рођени 2002. године и млађи, још једном убедљивом победом окончала је групну фазу на Европском првенству које се одржава у  Новом Саду. Изабраници селектора Владе Вукоичића су у оквиру трећег кола групе „Б“  рутински савладали селекцију Холандије која је само на махове успевала да пружи јачи отпор. Српски кадети осим у трећој четвртини били су доминантни на оба краја терена, имали пуну контролу и према очекивањима стигли до уверљивог тријумфа: Србија – Холандија 78:52 (20:13, 24:9, 14:21, 20:9).

Противник репрезентације Србије која је заузела дрго место у групи „Б“, у мечу осмине финала које је на програму уторак од 20:30 часова, биће селекција Словеније која је била трећа у групи „А“.

После почетног испитивања снага и резултата 4:4, репрезентативци Србије су преузели иницијативу и преко Николе Манојловића и Филипа Шкобаља направили серију 11:2 за вођство 15:6. Холанђани су успели да успоставе равнотежу и до краја прве четвртине не дозволе нашем тиму да се још више резултатски одвоји – 20:13. Неколико пресечених лопти и брзих контри донели су српским кадетима двоцифрену предност у 15. минуту после тројке Војина Ивковића – 31:17. Мудро су изабраници селектора Вукоичића користили чињеницу да је ривал у бонусу и углавном са линије слободних вацања већ до полувремена стекли капитално вођство – 44:22.

Скоро три минута требало је српским кадетима да дођу до првих поена у наставку меча. После тројке Матије Светозаревића вратило се самопоуздање у нападачким акцијама, али су Холанђани много лакше долазили до реализације што им је омогућило да смање резултат на крају треће четвртине 58:43. Опао је ритам на почетку последње деонице, али је новосадску публику подигао на ноге Лука Тарлаћ, најпре тројком, а затим и снажним закуцавањем – 65:45 (34. минут). Појачали су српски репрезентативци интензитет игре у одбрани и са неколико eфектних акција мирно привели меч крају – 78:52.

Заслужена и очекивана победа. Пробали смо да распоредимо минутажу и успели у томе. Једино чиме можемо да будемо незадовољни је трећа четвртина. Чини ми се да смо у том периоду потценили противника и били сувише опуштени. У преосталом делу игре је било добро, управо оно што желимо и како хоћемо да играмо – истакао је селектор Вукоичић и прокоментарисао ривала у осмини финала, селекцију Словеније – Играли смо две утакмице у припремном периоду. Састави обе екипе су исти, али су околности другачије. Сада је реч утакмици осмине финала, где има тензије и треме, огромне мотивиције и жеље. Потребно је да ментално и психички будемо потпуно спремни, а онда ће све на терену бити много лакше.

СРБИЈА У16: Ивковић 13, Пауновић 8, Манојловић 12, Агоч, Андрић 2, Стефановић 8, Светозаревић 9, Мушикић 8, Тарлаћ 9, Шкобаљ 6, Јоксимовић, Павићевић 3.

ХОЛАНДИЈА У16: Бретвајат 10, Хелд 1, Саизону 9, Ван ден Хаувел, Бош-Фелах 2, Краг 3, Вианен, Леонс 2, Бујс, Вијандс 2, Кордилија 17, Вершур 6.

 

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести