Кошарка: Пријем за 3х3 шампионе Европе у „Кући кошарке“

 

 Screen Shot 2018-09-18 at 21.07.38.png

 

Мушка 3х3 сениорска репрезентација Србије, освајач златне медаље на Европском првенству у Букурешту протеклог викенда, посетила је данас „Кућу кошарке“.

Генерални секретар КСС Дејан Томашевић и потпредседник за мушку кошарку Игор Ракочевић угостили су репрезентативце Душана Домовића Булута, Дејана Мајсторовића, Марка Савића и Марка Ждера, тренера Данила Лукића и и селектора мушких селекција Горана Војкића.

У пријатном неформалном разговору, генерални секретар Томашевић је истакао да су ови момци још једном учинили српску кошарку поносном,

– У Кошаркашки савез Србије стигло је много честитки за вас, пре свих од Олимпијског комитета Србије, Божидара Маљковића и Ђорђа Вишацког, који вам честитај европско злато, као и Булуту МВП награду, а исте поруке послали су и многи други… Честитам вам свима сјајан успех, играчима тренеру, селектору… – рекао је Томашевић.

0MMM7012-1.jpg

 

Потпредседник КСС за мушку кошарку Игор Ракочевић био је уз репрезентацију у Букурешту.

– Био сам на лицу места и одушевљен сам како сте се борили, играли и понашали, представљали сте нашу земљу у најбољем светлу… Ми ћемо се, као Савез, увек трудити да вам обезбедимо најбоље услове и надам се да ћемо се и убудуће заједно радовати вашим успесима.

Најбољи играч минулог 3х3 Европског првенства у Букуретшту Душан Домовић Булут захвалио се на добродошлици и рекао:

– Комплетан утисак из Букурешта је одличан. Најдраже ми је што нас је на Европском првенству бодрило доста наших људи, што нам је био додатни мотив да освојимо једину титулу која нам је недостајала.

– И румунска публика је навијала за нас! – објашњава Марко Ждеро.

– На трибинама су били и људи из наше амбасаде у Букурешту, и то са породицама… – додао је селектор Горан Војкић.

– Било је стварно одлично, имали смо велику подршку што нам је много значило, нарочито у неизвесним утакмицама. Били смо изузетно мотивисани да коначно освојимо и то европско злато – рекао је Дејан Мајсторовић.

Шта је следеће, који су сада нови циљеви када је 3х3 репрезентација Србије све освојила?

– Наше амбиције остају исте, а то је најсјајнија медаља на сваком такмичењу на коме учествујемо. Увек смо ту за национални тим! – јасан је Марко Савић.

– Ово је круна мукотрпног рада ових момака, верујем да ће они владати светском баскет сценом и наредних година… – закључио је тренер 3х3 репрезентације Србије Данило Лукић.

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести