Кошарка: Пораз сениора на старту другог турнира у Кини

СРБИЈА – УКРАЈИНА 57:67 (17:11, 20:14, 16:12, 4:30)

СРБИЈА: Тејић 6, Пот 4 (6 ск), Стојановић 4, Ристић 4 (4 ск), Ребић, Бркић, Апић 1, Ђоковић 3 (4 ск), Пашајлић 11, Ненадић 8, Крстић 10 (4 ск), Хускић 6 (4 ск).

УКРАЈИНА: Крутус 3, Беликов 6, Анисимов 10, Прокопенко 1, Давидук 2, Козлов 3, Боаркин, Пустозвонов 3, Конате 3, Сандул, Кожемакин 14, Кобетс 22.

 

podmladjena reprezentacija_2018.png

Подмлађена сениорска репрезентација Србије доживела је пораз у првом колу другог турнира на коме учествује у Кини, овог пута у граду Меихоку. Иако је добио прве три четвртине, наш тим је на крају изгубио од Украјине – 57:67.

Током три четвртине су изабраници тренера Јовице Антонића, који на овом турниру одмењује селектора Александра Ђорђевића, имали предност, повремено чак и двоцифрену, која је у једном тренутку износила и 16 поена разлике.

Добру партију у прве три четвртине, када је Србија у пар наврата могла да се одлепи и на велику разлику, покварила је очајна четврта деоница када ништа није ишло, а Украјинци су је добили са чак 30:4. Уз то, узрок пораза може бити и чињеница да током целог меча, а не у само последњих десет минута, наш тим није служио шут за два и три поена, а промашено је и много зицера и отворених шутева за три поена.

– Одиграли смо добро три четвртине, имали смо двоцифрену разлику након 30 минута, али смо у последњој четвртини скроз стали, што показује и резултат – 4:30. У последњих десет минута ушли смо у тоталну минус фазу, пре свега енергетски, а онда и кошаркаши и ментално. Налазили смо брзоплета решења, испромашивали из њих све шутеве и самим тим дали противнику да постигне много лаганих поена из контранапада и скока у нападу – објашњава тренер нашег националног тима Јовица Антонић.

Србија на турниру у Меихоку у суботу 4. августа у 13.30 игра против Анголе, а у недељу 5. августа такође у 13.30 против домаћина Кине.

 

Tagovi

Komentari (0)