Кошарка: Никитовић представља КСС и ОКС у САД

 sasa nikitovic_1.png

 

Дугогодишњи тренер млађих репрезентативних селекција и некадашњи помоћни тренер сениорског националног тима Саша Никитовић (39) представљаће Кошаркашки савез Србије и Олимпијски комитет Србије у стручном програму ICECP (International Coaching Enrichment Certificate Program), који се организује под окриљем Олимпијског комитет САД и реномираног америчког Универзитета Делaвер.

Наиме, Олимпијски комитет САД свим олимпијским комитетима на свету шаље по једну позивницу за учешће у овом програму, а која се односи на тренере из било ког олимпијског спорта. Олимпијски комитет Србије, на челу са нашим легендарним тренером Божидаром Маљковићем, ове године је међу кандидатима из олимпијских спортова одабрао кандидата КСС. Мушки сектор КСС на челу са потпредседником Игором Ракочевићем предложио је Сашу Никитовића, а један од главних критеријума биле су године проведене са репрезентативним селекцијама (два Европска првенства са кадетима, две Универзијаде, једно Светско првенство са сениорима, два Европска првенства са сениорима и једне квалификације са сениорима, једно Азијско првенство као први тренер сениорске репрезентације Бахреина).

– Олимпијски комитет Србије и ICECP су прихватили предлог КСС и ОКС, веома сам задовољан сам што ћу представљати КСС и ОКС у овом заједничком пројекту. У сарадњи са људима из ICECP дошли смо до заједничког концепта пројекта на коме ћу радити наредних шест месеци, а тема је „Одабир, обука и селектирање помоћних тренера за млађе репрезентативне селекције“ – објашњава Никитовић.

Никитовић за десет дана иде у САД, где ће провести 20 дана у тренажном центру Олимпијског комитета САД у Колорадо Спрингсу, а затим десет дана као члан стручног штаба Колорадо Универзитета. После тога, Саша ће, у договору са људима из Денвер Нагетса, провести десет дана са стручним штабом и тимом овог НБА лигаша када почне нова НБА сезона.

– Као круна предстојеће посете САД и рада који ме очекује, у априлу 2019. године презентоваћу овај пројекат Међународном олимпијском комитету у Лозани – прича Саша Никитовић.

Потпредседник КСС за мушку кошарку Игор Ракочевић захвалио се ОКС.

– Захваљујем се Олимпијском комитету Србије, верујем да ће од овог пројекта интерес имати цела српска кошарка… – рекао је Ракочевић.

 

Tagovi

Komentari (0)