Кошарка: Лиман шампион 3х3 Рода првенства Србије у спектаклу на београдском Тргу републике

3X3__27-2.jpg 

 

У прелепом амбијенту на Тргу републике у Београду, уз изузетно велики број гледалаца који су током целог дана пратили 3х3 мечеве, одигран је Финални турнир Рода 3х3 првенства Србије. Добили смо и новог шампиона – екипу Лимана, која је у финалу била боља од београдског Олимпа и славила резултатом 22:16.

Liman_2018.png

 

Током целог дана приказан је феноменалан баскет на два Рода терена која су била постављена на Тргу републике, а програм је започео финалним турниром у конкуренцији јуниора. Најбоља екипа у конкуренцији јуниора је екипа Србија 3х3, док је друго место заузела екипа Суботица 3х3. Треба напоменути да су обе екипе састављене од јуниорских репрезентативаца Србије који ће крајем месеца учествовати на ФИБА У18 3х3 Евро купу у Дебрецину. За најбољег играча финалног турнира за јуниоре проглашен је репрезентативац Милош Антић, коме је награду уручио координатор за 3х3 кошарку у КСС – Бошко Аџић. Другопласираној екипи у јуниорској конкуренцији Суботица 3х3 медаље, као и поклоне у виду спортске опреме доделио је такође Бошко Аџић, док је првопласираној екипи Србија 3х3 награде и медаље доделио Младен Докић из компаније Рода.

3X3__23-2.jpg

 

У конкуренцији сениора приказана је заиста изузетна борба, како у квалификационим мечевима у оквиру група, тако и у елиминационом делу такмичења. Шеснаест најбољих екипа из Србије (које су освајале турнире у 27 градова Србије на 32 одржана турнира у овиру овогодишњег првенства) дошло је са истом амбицијом – да се попну на трон 3х3 Рода првенства Србије за 2018. годину. Парови и резултати четвртфинала су били следећи: Лиман – 3х3 43 18:15, Нови Сад – Ауто кућа Секулић 19:17, Сремска Митровица – Крагујевац 16:22, Олимп Београд – Аваи 18:15. У полуфиналним мечевима су виђени следећи дуели: Лиман – Нови Сад, где је Лиман славио резултатом 21:11, као и дуел Олимп – Крагујевац, где је Олимп резултатом 19:13 славио и отишао у финале да брани прошле године освојену титулу.

Финални меч је био на изузетном такмичарском нивоу, а публика је могла да ужива. Тријумф је однела екипа Лимана резултатом 22:16 и тако постала нови шампион 3х3 Рода првенства Србије.

За најбољег играча турнира проглашен је играч Лимана Михајло Васић, коме је плакету уручио представник Триглав осигурања Марко Путник. Најбољи стрелац турнира био је играч екипе Крагујевца Иван Недељковић, коме је плакету доделио Младен Докић (Рода).

3X3__21.jpg

 

Трећепласирана екипа на турниру била је екипа Новог Сада, којој је припала новчана награда од 30.000 динара, уз медаље, пехар и спортску опрему КСС, а награде им је уручио Марко Путник из Триглав осигурања. Другопласираној екипи Олимпа припала је награда у висини 75.000 динара, а пехар, медаље и спортску опрема КСС уручио им је генерални секретар КСС Дејан Томашевић. Екипи Лимана је уз пехар, медаље и патике, припала и новчана награда у висини од 150.000 динара, а награде им је уручио председник КСС Предраг Даниловић.

Треба додати да је екипа Крагујевца добила специјалну плакету као награду за екипу која је освојила највише бодова у оквиру Рода 3х3 првенства Србије.

Посебне плакете су додељене представницима спонзора 3х3 првенства Србије. Марку Путнику из Триглав осигурања и Младену Докићу испред компаније Рода плакете је доделио председник КСС Предраг Даниловић.

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести