Кошарка: Генерални секретар КСС Дејан Томашевић, поносан на резултате кампа „Кошарка без граница“ одржаног у Београду

 kosarkabezgranica.png

 

Камп „Кошарка без граница“ успео је да окупи преко 30 бивших или садашњих НБА играча на једном месту, што је рекордна бројка када је реч о организацији оваквих догађаја, а поред изузетног одзива гостију и друге бројке су превазишле сва очекивања челних људи из НБА и ФИБА. То доноси задовољство у редове Кошаркашког савеза Србије, домаћина кампа, који је до најситнијих детаља водио рачуна да све протекне у најбољем реду, а упоредо је радио на организацији Европског кадетског првенства у Новом Саду, припреми финалног 3×3 турнира у Београду и другим текућим стварима.

– Мислим да можемо да будемо јако задовољни BWB Europe 2018, пре свега што смо после 17 година довели овај камп у нашу земљу. Можда је управо и тих 17 година било потребно да се и ми као организатори спремимо за овакву врсту догађаја. Чуо сам небројено пута од наших гостију да је ово најуспешнији и најбоље организован камп до сада, са највећим бројем имена. На сваки BWB камп дође око троје-четворо, евентуално петоро бивших и садашњих кошаркаша или кошаркашица, а овде смо имали тридесетак активних и некадашњих НБА играча. Без обзира на то што смо у време одржавања кампа имали и Европско кадетско првенство, успели смо све да организујемо, уз помоћ многих људи ван КСС. Транспорт, безбедност, смештај, исхрана, односи са јавношћу, све је урађено на највећем нивоу и добили смо највеће оцене. За КСС је било важно да ради на једном пројекту са НБА и ФИБА, да научи нешто ново и после свега можемо да будемо поносни – истиче Дејан Томашевић, генерални секретар КСС.

Са стране НБА лиге преко 50 људи је учествовало у организацији, не рачунајући тренере и играче.

– То је одлично организована екипа људи. Довољан пример колико воде рачуна о најситнијим детаљима је да је седморо њих било задужено само за распакивање робе коју су послали у кутијама, а то су патике, дресови, мајице, лопте… Добијали смо од 30 до 50 мејлова дневно везано за меније у ресторанима, за вечере и ручкове. У припреми кампа људи из НБА су долазили по неколико пута у Београд, боравили су овде и по неколико дана, и сваки пут су били све уверенији да ће то бити добар догађај.

На адресу КСС, ипак, нису стизали никакви посебни захтеви за госте из НБА, попут Грега Поповића, Герија Хериса звезде Денвер Нагитса, Френка Каминског из Шарлота, Попаја Џонса помоћног тренера Индијане Пејсерс, за кошаркашке асове из региона и Србије.

– Одлика свих великих људи је да су прилично скромни и да стоје чврсто на земљи. Вероватно највеће име, поред наших играча, је Грег Поповић, који је заиста велики пријатеј са Жарком Паспаљем. Кад год је у Београду воли да види ствари које занимају обичан свет. А то је да обиђе музеје, да види пијаце. Управо је Паља био његов добар домаћин, па су обишли музеје, али је такође био на Каленић пијаци и на њега је то оставило највећи утисак.

Током догађаја било је и ситних пехова, али је све решавано у јако кратком року.

– Неколико дана пред сам догађај челни људи из организације су обишли и брод, јер је наш предлог био да деца обиђу Београд на рекама. Приликом испловљавања тај брод се насукао. Било је у почетку мало панике, али то је већ за пар минута окренуто на шалу. Неколико дана касније заједно смо ипак испловили бродом и деца су доживела лепо искуство. Дешавају се, дакле, и пехови на оваквим догађајима, али када постоји добра воља, све се доведе у најбољи ред.

КСС већ три године за редом организује турнир Јуниор НБА, са запаженим успехом.

– По признању људи из САД, то је најбоље организована јуниорска НБА лига што се Европе тиче. Доста смо знања скупили са тих догађаја, и применили их сада. Јако је тешко поново окупити и скупити све те људе који су се појавили на БWБ, али смо показали да можемо. Надам да нећемо чекати нових 17 година да будемо домаћини НБА звездама у овом формату и верујем да ће Београд врло брзо бити организатор неког великог спортског догађаја – закључује Томашевић.

Tagovi

Komentari (0)