Кошарка: Сениорке убедљиве против Словачке

Женска кошаркашка репрезентација Србије одиграла је у склопу припрема за Европско првенство утакмицу против селекције Словачке. На крају, резултат у дворани „Визура спорт“ у Земуну био је 93:60 (22:16, 31:14, 24:16, 16:14) у корист изабраница Марине Маљковић.

 

SERBIA-vs-SLOVAKIA_72.jpg 

Репрезентација Србије од самог почетка наметнула је агресиван ритам и стигла је до вођства од 12:5 у четвртом минуту. Ипак, Словачка је узвратила брзом игром и прецизним шутем за три поена, па су наше кошаркашице на први мини одмор отишле са плусом од шест поена (22:16).

 SERBIA-vs-SLOVAKIA_66.jpg

 

Србија је до прве двоцифрене предности стигла у 14. минуту сусрета, после сјајне акције коју је завршила тројком Невена Јовановић. Тада је било 30:20. После нове тројке коју је погодила Јелена Брукс, Србија је отишла на 36:22. До краја полувремена лепим акцијама Чађо, Дабовић и Брукс довели су наш тим и до 26 поена вишка (53:27). Резултат је на крају првог полувремена био 53:30.

Највећу предност у трећој четвртини наш тим је имао у 28. минуту када је било 73:39. У том периоду игре Николина Милић је била сигурна у рекету, а наше кошаркашице пресингом по целом терену нису дозвољавале гошћама да пређу половину. Трећа четвртина завршена је резултатом 77:46.

 

SERBIA-vs-SLOVAKIA_71.jpg 

Ствари се нису промениле ни у последњих десет минута, када је наш тим агресивном игром успео да одржи високу предност и на крају да слави резултатом 93:60.

– Данас смо први пут имале прилику да осетимо праву игру. Мислим да смо и даље далеко од жељене игре и форме, али у сваком случају виде се побољшања у игри у односу на неке прошле тренинге. Има ствари са којим можемо да будемо задовољне, али свакако да је велики рад испред нас – истакла је Соња Петровић.

– Изузетно позитивни утисци. Прошли смо пар утакмица и пре овога и драго ми је да видим напредак јер напорно радимо и било би ми криво да се то не види на терену. Има и пуно грешака и простора за напредак, али види се да добро радимо – закључила је капитенка Јелена Брукс.

– Радимо и то је све. Наша генерална проба за Европско првенство ће бити у Француској следеће недеље. Тамо ћемо одиграти три утакмице против Француске, Турске и Русије које су потпуно друга класа и онда ћемо знати нешто више о нама. Босна и Словачка без својих водећих играчица нису реалан противник. Оба тима су нам значила пуно у смислу борбености, јер играју грубу кошарку која се очекује на овом Европском првенству и зато смо их бирали у уводним утакмицама да бисмо од старта знали шта нас чека – рекла је селекторка Марина Маљковић.

Наш тим је три недеље провео на Златибору, где је стицао кондицију и снагу за шампионат, а од ове недеље налази се у Београду, где селекторка Марина Маљковић уиграва екипу за велика искушења која Србију очекују у такмичењу.

Наша репрезентација ће своје мечеве у групи одиграти у Зрењанину, а противници ће бити Белорусија, Русија и Белгија. Шампионат почиње 27. јуна.

СРБИЈА: Миљковић 5, Поповић, Петровић 4, Чађо 11, Крњић 2, Јовановић 4, Брукс 12, Бутулија 9, Црвендакић 7, Станковић 1, Милић 12, Топузовић 11, Станаћев 2, Дабовић 13, Дугалић.

Tagovi

Komentari (0)