Кошарка: БАСКЕТАШИ НОВОГ САДА НА СВЕТСКОМ ТРОНУ 

 

3na3_1.jpg

Баскеташи Новог Сада постали су данас светски шампиони, пошто су у финалу завршног турнира у Пекингу победили Ригу с 20:18. До 32. узастопне победе на турнирима светске сериjе екипу Новог Сада предводио jе Душан Домовић Булут коjи jе постигао седам поена, док jе у тиму Риге наjефикасниjи био Карлис Ласманис с девет поена. Уз титулу светског шампиона, екипи Новог Сада припала jе и новчана награда од 40.000 долара, а Булуту титула наjкорисниjег играча турнира.

Новосађани су отворили утакмицу с две узастопне “двоjке” Деjана Маjсторовића, али су баскеташи Риге до изjедначења дошли преко Ласманиса коjи jе погодио с исте позициjе. Поенима Булута Нови Сад jе у наставку повео с три поена разлике, али jе Рига средином утакмице дошла до новог изjедначења, поново пеко Ласманиса.

С две везане “двоjке” Марка Савића и Маjсторовића, Нови Сад jе пришао на само два поена од победе, а после фаула Ласманиса на “линиjи пенала” Савић jе погодио jедно од два слободна бацања, што jе било довољно за победу и трећу титулу светског шампиона за Новосађане. На путу до титуле баскеташи Новог Сада остварили су две победе у групноj фази, у четвртфиналу су били бољи од Пирана, а у полуфиналу од прошлогишњег светског шампиона, Земуна.

(Извор, фото www.novosti.rs)

 

Tagovi

Komentari (0)