Кошарка: Жреб за Евробаскет сениора у понедељак у Минхену

У понедељак У Минхену жреб за Евробаскет сениора, Србија у првом шеширу Kошаркашка репрезентација Србије у понедељак ће сазнати имена ривала у групи квалификација за Евробаскет 2021, а ФИБА је објавила да ће „Oрлови“ бити сврстани у први шешир уочи жреба у Минхену.

Screen Shot 2019-07-20 at 4.08.38 PM.png 

На жребу ће се наћи 32 земље које ће бити подељене у осам група по четири тима. Играће се по „роунд робин“ систему, односно свака екипа са сваком, и то код куће и на страни, а по три најбоља тима из сваке групе избориће пласман на Европско првенство.

Kвалификације ће играти и домаћини Еуробаскета, тачније Немачка, Чешка, Грузија и Италија, али ван конкуренције, па ће из група, у којима ће они бити смештени, пласман на ЕП изборити по два најбоља тима.

САСТАВИ ШЕШИРА

Први шешир: Шпанија, Француска, Србија, Литванија

Други шешир: Словенија, Грчка, Хрватска, Русија

Трећи шешир: Италија, Летонија, Турска, Украјина

Четврти шешир: Финска, Немачка, Чешка, Пољска

Пети шешир: Грузија, Црна Гора, Белгија, Израел

Шести шешир: Мађарска, БиХ, Холандија, Македонија

Седми шешир: Естонија, Бугарска, Шведска, Аустрија

Осми шешир: Албанија/Белорусија/Данска, Словачка/Kипар/Румунија, Луксембург/тзв.Kосово/Велика Британија, Швајцарска /Португал/ Исланд.

Саопштено је такође  да су шешири уочи жреба прављени према ранг листи ФИБА, а последњи, осми шешир биће комплетиран после одигравања треће рунде предквалификација, које су на програму од 3. до 21. августа.

Жреб, који ће у понедељак бити одржан у Минхену, биће полудиригован, а објављено је по којем систему ће бити одржан.

* Екипе из првог шешира биће жребане у групе А, Ц, Е и Г, заједно са екипама из четвртог, петог и осмог шешира.

* Екипе из другог шешира биће жребане у групе Б, Д, Ф и Х, са екипама из трећег, шестог и седмог шешира.

* У једној групи може да се налази само један домаћин Еуробаскета 2021. Kвалификације за Еуробаскет 2021 играће се кроз три ФИБА прозора, и то у терминима 17 – 25. фебруар 2020, 23. новембар – 1. децембар 2020. и 15 – 23. фебруар 2021, и свака репрезентација играће у сваком прозору по два меча.

Tagovi

Komentari (0)