Селектор сениорске репрезентације Србије Александар Ђорђевић саопштио је на вечерашњем тренингу пред пут у Израел да са првобитног списка кошаркаша – у авиону за Тел Авив неће бити Раде Загорац, Стефан Пот, Алекса Раданов и Дејан Кравић, док је од раније познато да за први сусрет у оквиру новембарског „прозора“ квалификација Ђорђевић неће моћи да рачуна на Стефана Јовића, Владимира Лучића и Василија Мицића, који имају обавезе у Евролиги, али ће бити на располагању за меч против Грчке.

– У Израел неће путовати Раде Загорац, Алекса Раданов, Дејан Кравић и Стефан Пот. Неки од њих су са одгређеним тегобама и потешкоћама дошли из клубова, као рецимо Добрић и Раданов, а сви већ знате да Загорац има компликовану повреду носа. Такође, Пот исто има проблем са мишићем, који вуче последње три недеље. Иза нас су три добра дана. Половина играча је имала утакмице у недељу, допутовали су у понедељак. Првог дана смо имали само лаганији тренинг, па уторак два тренинга уз теретану и рад на снази пре подне. Дан пред пут смо одрадили један добар, сасвим солидан тренинг. Један нас очекује и по доласку у Тел Авив – објаснио је Ђорђевић.

Селектор је изнео виђење првог ривала у овом прозору.

– Израел има изузетно брзу и атлетски спремну екипу. Имају покретљиве четворке и петице, не толико искристалисане, са добрим шутем са полуодстојања, као и одличну креацију од стране бекова, пре свега Тамира Блата и Џона Ди Бартоломеуа, кога ће да ставе у екипу… Имају 20 играча на списку, видећемо тек када будемо тамо дошли ко нас чека. Али, спремамо се за сваког од њих. Отпрлике знамо систем. Очекујем да ће играти и играчи изМакабија Џејк Коен, Џон Ди Бартоломеу, Нимрод Леви и Јовел Зосмана, без обзира што вече пре наше утакмице имају меч Евролиге против Бајерна. Мислим да ће они играти, иако немају цео дан између две утакмице, али с обзиром да израелски играчи не играју толико минута за Макаби у Евролиги, мислим да ће они размишљати и о нашој утакмици, између осталог. Опет, док се не појаве на терену, нећемо знати.

 

SRBIJA-TRENING_13.jpg

 

Како се припремити, јер за сваку утакмицу чак и у истом прозору, другачији је тим?

– Није једноставно. Међутим, играчи су спремни, имају одличну концентрацију, ниво сарадње је одличан, тренинзи су на завидном нивоу. То је то што у овом тренутку можемо да поставимо и ја сам сигуран да ће они дати све од себе да у овом тренутку дођемо до победе.

 

Распоред рада у Тел Авиву…

– Тренинг је у пола пет, с обзиром да крећемо веома рано чартером, одлучили смо да играчи имају неки бранч и одмор пре тренинга. После тога, наравно, имамо типичну припрему за утакмицу уз видео и све што следи. Онда сутрадан утакмица, у термину који је необичан. Али, не знам дал` више нешто од необичности може да нас снађе. Свака следећа утакмица је увек за нас била најважнија. Знате моју личну филозофију, а мислим да је то сада филозофија читаве ове групе момака и људи који овде већ четврту годину радимо заједно и трудимо се да дођемо до што више победа. Али, сигурно да у неком такмичарском смислу ова утакмица нам изузетно много значи. Не треба гледати шта ће други противници урадити, већ само у свој тањир и водити рачуна о томе да уђемо максимално концентрисани на ту утакмицу и да пробамо да је одиграмо у најбољем могућем издању и да пробамо да дођемо до победе – рекао је Ђорђевић.