Кошарка: Србија у групи са Финском и Грузијом

Kошаркашка репрезентација Србије играће против Грузије, Финске и још једне екипе из првог круга квалификација у оквиру групе „Е“ у борби за пласман на Европско првенство 2021. године, одлучено је данас жребом у Минхену.

 лого КСС.png

Из квалификационе групе у којој је Србија пласман на континентални шампионат 2021. године обезбедиће два најбоља тима, поред Грузије јер је домаћин турнира уз Немачку, Чешку и Италију.
Трећег ривала „Орлови“ ће добити после претквалификација,  и то најбољег из групе у којој су Швајцарска, Португалија и Исланд.

Предстoјеће квалификације играће се по „роунд робин“ систему, односно свака екипа са сваком, и то код куће и на страни, а по три најбоља тима из сваке групе избориће пласман на Европско првенство.

Kвалификације ће играти и домаћини Евробаскета (Чешка, Грузија, Немачка и Италија), али ван конкуренције, па ће из група као што је случај са нашом, у којима ће они бити смештени, пласман на ЕП изборити по два најбоља тима.

Kвалификације за Еуробаскет 2021 играће се кроз три ФИБА прозора, и то у терминима 17 – 25. фебруар 2020, 23. новембар – 1. децембар 2020. и 15 – 23. фебруар 2021, и свака репрезентација играће у сваком прозору по два меча.

ЕП је на програму је од 17. августа до 3. септембра 2021. године, уз учешће 24 селекције.

ГРУПА А: квалификант (Словачка / Kипар / Румунија) Пољска, Израел, Шпанија.
ГРУПА Б: Италија, Северна Македонија, Естонија, Русија.
ГРУПА Ц: Чешка, Белгија, Литванија, квалификант (Албанија / Белорусија / Данска)
ГРУПА Д: Хрватска, Турска, Холандија, Шведска.
ГРУПА Е: СРБИЈА  Грузија, Финска, квалификант (Швајцарска / Португалија / Исланд).
ГРУПА Ф: Аустрија, Мађарска, Словенија, Украјина.
ГРУПА Г: Немачка, Црна Гора, квалификант (Луксембург /тзв. Kосово / Велика Британија), Француска.
ГРУПА Х: Грчка, Летонија, Босна и Херцеговина, Бугарска.

Tagovi

Komentari (0)