Кошарка: Србија поражена од Аргентине у четвртфиналу СП у Кини

СРБИЈА – АРГЕНТИНА 87:97 (23:25, 26:29, 18:14, 20:29)

Репрезентација Србије није успела да се пласира у полуфинале и дође на корак од борбе за медаљу на Светском првенству у Кини, пошто је поражена у четвртфиналом дуелу од селекције Аргентине – 97:87.

 0MMM7184.jpg


Српски репрезентативци су већим делом сусрета били у резултатском заостатку, али су средином последње четвртине успели да поведу са 70:68. Међутим, од тог тренутка уследила је серија Аргентинаца од 19:6 која је одлучила победника. У наставку шампионата репрезентација Србије бориће се за пласман од 5. до 8. места, а следећи противник биће јоj поражена селекција из другог четвртфиналног сусрета између Француске и САД у четвртак 12. септембра од 13.00 часова. Нашој репрезентацији остала је шанса да се избори за директан пласман на Олимпијске игре, уколико буде међу две најбољепласиране екипе из Европе, али то зависи и од осталих резултата, односно ко ће се пласирати у полуфинале.
Била је видљива нервоза најбољих српских кошаркаша на самом почетку меча, што су Аргентинци умели да искористе и тројком искусног Сколе поведу са 12:4 у трећем минуту. Репрезентација Србије је убрзо подигла интензитет игре у одбрани и после контре коју је реализовао Немања Бејлица стигла до изједначења у седмом минуту – 16:16. Изједначена борба водила се до краја прве четвртине, да би се ривал шестом тројком из десетог покушаја поново резултатски одлепио у 15. минуту – 39:31. Србија је узвратила тројкама Симоновића, Јовића и Богдановића, али то је само делимично помогло нашем тиму, јер су противници наставили да далекометном паљбом.
Захваљујући сјајном путу иза линије 6:75 (9-16) Аргентинци су прво полувреме решили у своју корист – 54:49, док је наш тим држао прикључак доминирајући у скоку под оба коша (25-8).
Боље су српски репрезентативци започели друго полувреме и веома брзо смањили на 59:57 преко Јокића. Међутим, уследио је период у коме је промашено неколико зицера и непотребно изгубљених лопти што Аргентинци користе да се још једном одвоје – 66:59. Уследио је тајм-аут селектора Ђорђевића после кога је Србија преузела контролу и до краја треће четвртине готово истопила предност ривала – 68:67.
Већ у првом нападу у финалној деоници Србија је тројком Гудурића дошла до вођства 70:68, на које се чекало од првог минута сусрета. Радост је кратко трајала, јер су Камапацо и Гарино са две тројке иницирали серију 8:0 и поново донели предност свом тиму – 76:70. Ситуација је убрзо постала још теже, разиграо се ветеран Скола и повећао вођство Аргентинаца на 87:76 у 37. минуту. Србија се није предавала, са две тројке Богдановића резултат је смањен на 91:85 на 80 секунди пре краја. Међутим, убрзо је све било готово. Погодио је Кампацо, а затим Дек украо лопту и 48 секунди пре краја донео Аргентинцима недостижних – 95:85.

Комплетну статистику са меча можете видети овде: http://www.fiba.basketball/basketballworldcup/2019/game/1009/Argentina-Serbia#|tab=boxscore

Tagovi

Komentari (0)