Кошарка: Пријем за нове-старе 3х3 шампионе Европе у - Кући кошарке-

Мушка 3х3 сениорска репрезентација Србије, освајач златне медаље на Европском првенству у Дебрецину које је одиграно протеклог викенда, посетила је данас „Кућу кошарке“. Тријумфом у Мађарској, Србија је одбранила титулу освојену прошле године у Букурешту.
Потпредседник за мушку кошарку Игор Ракочевић угостио је репрезентативце Душана Домовића Булута, Дејана Мајсторовића, Марка Савића и Данила Мијатовића, тренера Данила Лукића и селектора мушких селекција Горана Војкића. Физиотерапеут екипе Михајло Михајловић овога пута није био уз екипу због „оправданог одсуства“.

 3X3_KSS_09.jpg

фото: Небоjса Параушић

У пријатном неформалном разговору, потпредседник Игор Ракочевић је истакао да су ови момци поново учинили српску кошарку поносном и показали да је 3х3 кошарка у Србији изузетно популарна. Наглашено је да још озбиљније треба прићи репрезентативним обавезама које ће бити пред играчима следеће године с обзиром да је учешће нашем мушке 3х3 репрезентације на Олимпијским играма у Токију готово обезбеђено – чека се само званична потврда, која ће бити донета 1.новембра.
Репрезентативци су се захвалили на честиткама и још једном истакли да је за разлику од многих других колега које наступају за остале европске и светске репрезентације, њихов приступ у игри и обавезама према репрезентацији још и већи него када наступају за своје екипе на ФИБА клупским такмичењима (FIBA World Tour).

Потпредседник КСС за мушку кошарку Игор Ракочевић био је уз репрезентацију и овога пута у Дебрецину, као и приликом освајања прошлогодишње титуле у Букурешту.

– Поново сам био на лицу места и опет сам био одушевљен начином на који сте се борили, играли и понашали, представљали сте нашу земљу у најбољем светлу… Ми ћемо се, као Савез, и даље трудити да вам обезбедимо најбоље услове и надам се да ћемо се и убудуће заједно радовати вашим успесима, а пре свега се надамо медаљи са Олимпијаде.

Најбољи играч минулог 3х3 Европског првенства у Дејан Мајсторовић захвалио се у име целог тима на добродошлици и рекао:

– Комплетан утисак са првенства је изванредан. Најдраже ми је што нас је на Европском првенству бодрило доста наших људи, што нам је био додатни мотив да одбранимо ову европску титулу.

Tagovi

Komentari (0)