Кошарка: Последњи минут донео Белгији четвртфинале, Русија убедљива

Петог такмичарског дана на шампионату Европе за жене, такичење је прешло у београдску, Штарк арену. Част да одиграју први меч на Еуробаскету у највећој дворани на Балкану, имале су репрезентације Белгије и Словеније, које су одиграле веома узбудљив меч. Словенке су биле те које су боље ушле у утакмицу и већ након прве четвртине имале 10 поена предности. У тиму Белгије, свих десет поена у првој деоници, постигла је Алеманд, док су остале играчице биле без учинка.

 bel-1.jpg

 

У другој четвртини, Словенија стиче и максималних +15, да би Белгија до краја ове деонице силовито одговорила и за седам минута стигла до преокрета за 34:32, на половини меча. У трећој и четвртој четвртини, виђена је уједначена борба, да би Белгија до кључне предности стигла у последњих 60 секунди, када је Аленманд прво погодила тројку за 66:65. да би потом Месеман и Местдаг са линије за слободна бацања казниле неискоришћене нападе Словеније. На крају, 72:67 за Белгију која ће на мегдан Француској.

У другом мечу данашњег дана, снеге су одмериле Италија и Русија. У првих двадесет минута, тимови су се смењивали у вођству и све је указивало на то да ћемо гледати још једну утакмицу у којој ће одлучивати последњи тренуци. Ипак, крајем треће и у првој половини четврте четвртине, Русија је заиграла знатно боље и уз помоћ неколико важних погодака ван линије 6,75 стекла 15 поена предности. У последњих 5 минута сусрета, Италија је покушала да надокнади предност, али даље од – 8 на два минута пре краја, Италијанке нису могле. На крају, 63:54 у корист Русије, за потврду квалитета групе Д из које су уз Србију, у четвртфинале прошле и Белгија и Русија.

Четвртак, 4. јул је дан када ћемо добити полуфиналисте Европског првенства за жене:
У првом мечу дана, од 12:30 играју Мађарска и Велика Британија
Од 15:00 се састају Шпанија и Русија
Од 18:00 је на програму дуел Белгије и Француске
А од 20:30 на паркет излази репрезентација Србије која ће свој пут до полуфинала тражити преко Шведске.

Tagovi

Komentari (0)