Кошарка: Почињу квалификације за Европско првенство 2021.

Мушка сениорска репрезентације Србије, окупила се у понедељак, 17. фебруара у хотелу „Краун Плаза“, а истог поподнева ће одрадити и први заједнички тренинг у дворани „Александар Николић“. Национални тим Србије, квалификациони циклус започиње у четвртак, 20. фебруара, против репрезентације Финске у Финској, док ће 23. фебруара (17:00, хала „Александар Николић“), „Орлови“ дочекати Грузију.

 PRESS-KOKOSKOV_80-min.jpg

Фото: МН Пресс

Након заједничког ручка, тачно у 14 часове пред представнике медија су изашли, председник КСС, Предраг Даниловић, селектор Игор Кокошков и капитен Мирослав Радуљица.

„Желим све најбоље Игору у раду, сигуран сам да ћемо да радимо као тим, што је и одлика репрезентације. Постигнут је вишегодишњи договор И надам се да ћемо заједно да завршимо цео Олимпијски циклус”, рекао је председник КСС, Предраг Даниловић, након чега је уследило обраћање селектора Кокошкова.

„Хтео бих да захвалим КСС, председнику Даниловићу на указаној части и поверењу, на томе што ми је дата могућност да водим национални тим. То је сан сваког тренера и ово је посебан моменат у мом тренерском животу. Захвалност и Душану Ивковићу који је битно утицао да до тог договора дође, али морам да захвалим и мом клубу, Сакраменто Кингсима и Владу Дивцу који су ми омогућили да будем ту у овим ‘прозорима’, што је за мене било врло битно. Заиста ми је драго што сам овде, посебан тренутак”, истакао је селектор, којег су својим присуством на данашњој конференцији подржали и потпредседник КСС, Игор Ракочевић, генерални секретар КСС, Златко Болић, директор репрезентације Ненад Крстић, као и легендарни тренер нашег националног тима, Душан Ивковић.
“Не знам и не могу да обећам ствари које не можемо да предвидимо. Као тим конторлишемо нашу припрему, хемију, организацију. Лепота спорта је да се сви надају. И остали тимови ће се припремати, желеће да победе и нећемо победити самим тим што се појавимо. Базирали смо се на играчима који имају добре сезоне, који су на највишој тачки своје карије, али имамо и пар беба. Можда нису најбољих 14, али ће једног дана носити репрезентацију. Такође, ту је И неколико ветерана чија ће улога бити да помогну тиму”, нагласио је Кокошков.

Капитен Србије, Мирослав Радуљица је на конференцији за медије пожелео срећу и пуно успеха новом селектору:
“Пожело бих Игору добордошлицу, верујем да се већ осећа да је ту дуго, ми играчи ћемо урадити све да то упознавање учинимо лакшим и бржим. Поново квалификације, поново тај чудни систем, можда и најчуднији до сада, али заједно са Игором и Савезом верујем да ће то на крају бити јако добро”, поручио је Радуљица.

УЛАЗНИЦЕ ЗА МЕЧ ПРОТИВ ГРУЗИЈЕ У ПРОДАЈИ ОД СРЕДЕ
У среду, 19. фебруара, почиње продаја улазница за утакмицу Србија – Грузија, која се игра 23.02. од 17 часова у дворани „Александар Николић“. Навијачи ће моћи да купе улазнице на свим продајним местима „Тикет вижна“, као и путем сајта www.tickets.rs
Цене улазница ће бити популарне, и кретаће се од 200 динара, колико је цена карте за трибине.

АНТРФИЛЕ: АШЋЕРИЋ УМЕСТО ПОВРЂЕНОГ ДОБРИЋА, ТЕОДОСИЋ ПОД ЗНАКОМ ПИТАЊА
На окупљању репрезентације, појавио се и кошаркаш Црвене звезде МТС, Огњен Добрић, али он због повреде прста на који је стављен гипс, неће моћи да наступи за национални тим у овом квалификационом “прозору”. Уместо њега, селектор Кокошков је позвао кошаркаша Мега Бемакса, Луку Ашћерића.
Милош Теодосић извесно неће путовати са тимом у Финску, а његов наступ против Грузије је тренутно под знаком питања.
“Појавио се проблем око осигурања, да не улазимо у детаље, знаћемо сигурно за два дана да ли ће Теодосић бити у саставу за меч против Грузије”, појаснио је председник КСС, Даниловић.

Репрезентације Србије, у уторак поподне путује у Финску.

Tagovi

Komentari (0)