Кошарка: Краљево освојило Куп „Милан Цига Васојевић“!

РАДИВОЈ КОРАЋ – КРАЉЕВО 73:76 (21:15, 11:17, 19:13, 22:31)
Кошаркашице Краљева победиле су у изузетно драматичном финалу Купа „Милан Цига Васојевић“ у Сурдулици екипу Радивоја Кораћа и освојиле први сениорски трофеј у историји клуба!

23-5-min.jpg


Изузетно тврдо финале од првцог минута донело је доста узбуђења. Нешто боље је меч отворио Кораћ, који је после тројке Вукосављевић у 4. минуту повео 9:4. Наставиле су Београђанке у одличном ритму, Краљевчанке није служио шут, па је после тројке Селаковић у 6. минуту било 16:8, после нове тројке Вукосављевић и 21:12 два минута касније, а истом мером је узвратила Гобељић за 21:15 на крају прве четвртине.


На старту друге деонице одлична Гобељић је везала још пет поена, заокружила своју серију 8:0 и смањила на 20:21. Повело је први пут Краљево у 12. минуту после поена Рачић (22:21), а Кораћ је три минута био без коша, свце док то није исправила Томашевић са четири везана поена (25:22), а нешто касније и тројком (30:25). У врло жестоком ритму, са доста промашаја на обе стране, Београђанке су до полувремена држале „плус три“, да би после тројке Стојчић на полувремену било нерешено – 32:32.
Изједначен је био почетак трећег периода, играло се кош за кош, па је у 25. минуту било 41:41. У изузетно брзом ритму, повео је Кораћ у 28. минуту 49:43 и до краја четвртине успео да одржи ту предност од шест поена – 51:45.

4-47-min.jpg


Велику енергију су приказале кошаркашице Кораћа на старту последњег периода. Погодила је Вукосављевић тројку за „плус девет“ (54:45), али се Краљево није предавало, а после тројке Рачић, двојке Хил и тројке Стојчић потпуно се вратило у игру – 55:56, 35. минут. Међутим, Београђанке су одговориле мини серијом 5:0, па Краљево са 4:0 и четири минута пре краја је све било отворено – 61:59. Уследило је неколико промашаја на обе стране, да би Американка Луис донела Краљеву предност 65:63 на 2:29 пре краја. Поново је Стојчић погодила, а онда и Луис за 71:67 на 55 секунди пре краја. Узвратила је невероватном тројком Вукосављевић, али је Рачић погодила уз фаул на 22 секунде пре краја за великих 74:70. Покушао је Кораћ, али је Хил пресекла лопту и феноменална Рачић још једном поентирала. Смањила је Томашевић тројком на 73:76 пет секунди пре краја. Поново је Кораћ дошао до лопте, већ је трајало славље Краљевчанки када је Ристић погодила тројку са више од пола терена, али је истекло време и кош није признат, па је Краљево освојило први Куп у историји клуба.

Комплетну статистику можете видети овде
https://www.fibalivestats.com/u/KSS/1584425/

Дејан Ковачевић, тренер Краљева
– Хвала на честиткама, желим само да појасним неке ствари… Моја екипа је у досадашњем делу сезоне одиграла 50 утакмица, за разлику од свих осталих тимова који су одиграли по 18 мечева. Ово је за нас врло тешка сезона јер смо играли на три фронта – првенство, Куп и регионалну ВАБА лигу, са овим фондом играча, повредама, са играчицама које играју са једном ногом, шипком у нози као капитен Тања Живановић… Ово не би успели ни много озбиљнији играчи. Ми смо Кораћ победили два пута ове сезоне, и да играш против много слабијег тима тешко је да га победиш три пута заредом. У овом моменту срећа је била на нашој страни, они су боље одиграли утакмицу, ја им честитам на томе…

Анамарија Стојчић, кошаркашица Краљева
– Немам речи да опишем како се осећам… Честитам Кораћу на сјајној игри, борили су се до последње стотинке, али мислим да је мој тим, на челу са тренером и стручним штабом, заслужио овај трофеј. Свака девојка, од прве до последње, заслужила је овај Куп и ја им свима честитам!

Зоран Акановић, тренер Радивоја Кораћа
– Честитам Краљеву на освојеном Купу, сјајан посао раде ове године… Генерално, ово је била јако лепа кошаркашка предстажва у којој су сви уживали. Моје девојке су показале такав карактер… Два пута смо играли са Краљевом ове године и два пута изгубили, последњи пут у Београду убедљиво, али нашли смои мотива и начин да парирамо, па мислим да не би било незаслужено и да смо ми победили.

Љиљана Томашевић, кошаркашица Радивоја Кораћа
– Тешко је наћи праве речи сада… Борили смо се, моје девојке су се бориле, срећнији је победио. Јако ми је жао, поносна сам на мој тим…

# Финалној утакмици Купа „Милан Цига Васојевић“ у Сурдулици присуствовали су председник КСС Предраг Даниловић, генерални секретар Златко Болић, потпредседник за женску кошарку Ана Јоковић и потпредседник за такмичења Душан Пројовић, председник Скупштине општине Сурдулица Новица Тончев, председница општине Сурдулица Александра Поповић, као и челници регионалних кошаркашких савеза Јужне и Источне Србије Вуле Вуковић и Урош Парлић.
# Финале у Сурдулици уживо је пратила и репрезентативка Србије Невена Јовановић.

ДОДЕЛА НАГРАДА
# На почетку свечане церемоније проглашења победника, председник Регионалног кошаркашког савеза Jужне Србије Вуле Вуковић уручио је специјалну плакету председнику Кошаркашког савеза Србије Предрагу Даниловићу за велику помоћ у додели и организацији финалног турнира.
# Генерални секретар КСС Златко Болић уручио је плакету за одличну организацију финалног турнира и изузетан домаћински однос према свим актерима, коју је испред организатора примио председник Спортског савеза Сурдулице Владицa Несторовић, као и плакету РКС Источна Србија за помоћ у организацији финалног турнира коју је примио Вуле Вуковић. Болић је уручио и специјалну плакету општини Сурдулица за помоћ у организацији финалног турнира Купа коју је примио Новица Тончев, председник Скупштине општине Сурдулица.
# Службеним лицима финалне утакмице пригодне плакете за успомену на финале Купа испред КСС уручио је Бојан Поповић, комесар Купа.

8-34-min.jpg


# Најбољи стрелац финалне утакмице је капитен Кораћа Љиљана Томашевић која је постигла 23 поена, а она је и најбоља играчица финалне утакмице са 24 индексна поена, Оба признања јој је уручила репрезентативка Србије Невана Јовановић. Поред плакете, Томашевићева је добила и поклон ваучер „Стара планина ризорта“.
# Сребрне медаље екипи Радивоја Кораћа уручили су Борис Васојевић, син Милана Циге Васојевића и Александра Поповић, председница општине Сурдулица.
# Златне медаље победнику купа екипи Краљева уручили су Новица Тончев, председник Скупштине општине Сурдулица и Вуле Вуковић, председник РКС Јужна Србија.
# Пехар у трајно власништво екипи Краљева уручио је Борис Васојевић.
# Велики прелазни пехар победнику купа „Милан Цига Васојевић“ екипи Краљева уручио је Предраг Даниловић, председник Кошаркашког савеза Србије.

Tagovi

Komentari (0)