Кошарка: Ђорђевић пред Италију - Знамо шта нас чека

Свега 16 сати после утакмице са Филипинима, репрезентација Србије је поново изашла на терен дворане у Фошану. Овог пута, „Орлови“ су одрадили тренинг, једини који је планиран за данас, и тако обавили завршне припреме пред сутрашњу утакмицу против Италије.

Screen Shot 2019-09-04 at 1.41.18 AM.png

У прва два кола, оба сутрашња ривала су забележила убедљиве победе против Филипина и Анголе, па ће меч Србија – Италија (среда, 04.09. од 13:30 по српском времену) одлучивати о томе ко ће бити победник у нашој групи. Након обављеног тренинга, селектор Србије, Александар Ђорђевић је пред окупљеним представницима медија изјавио:

-Одрадили смо тренинг опоравка по плану, са доста шута и неких наших ствари. Спремамо се за Италију, најважнију утакмицу у овом тренутку, најважнију у нашим каријерама. Све је јасно. Значиће нам много што смо већ играли два пута против њих. Победили смо у оба наврата, али ниједном ни ми, ни они нисмо били комплетни. Сигуран сам да нас чека добра утакмица – истакао је Ђорђевић и осврнуо се на тактичке детаље сутрашњег меча.

– Мислим да знамо где треба да их гађамо. Имамо нашу игру, треба да уложимо одређену снагу. Знамо да су изванредни шутери, да су у доброј форми, отворили су првенство сјајном шутерском серијом. Белинели, Датоме, Галинари, Хекет, Дела Вале… Сви они могу да додају квалитет шуту. Ђентиле ће нас напасти на ником посту. Доста су атлетски снажни, не и толико високи. Тражиће удвајањима решења на нашим центрима… Знамо шта нас чека. Похвалио сам играче после утакмице за озбиљност којом смо приступили Филипинима, као и два дана пре тога. Притисак је нешто са чим свакодневно живимо. Било би лоше да нема тог притиска, јер онда значи да не играмо за нешто што нам је јако значајно -истакао је селектор.

О наредном мечу, говорио је и крилини центар наше репрезентације, Стефан Бирчевић. Прва јача утакмица на овом првенству, јако битна за нас како бисмо завршили као први у групи, да бисмо дочекали ту другу фазу са победом више која је јако битна за пласман у четвртфинале. Знамо Италију и шта нас чека, играли смо два пута са њима. Физички су јаки, имају доста НБА играча, али ако ми будемо играли нашу одбрану и тимски у нападу мислим да можемо да дођемо до жељене побед- изјавио је Бирчевић.

Tagovi

Komentari (0)