Констракта – гошћа изненађења новогодишњег концерта Београдске филхармониjе

Стаjаће овациjе након првог новогодишњег концерта Филхармониjе

Ана Ђурић Констракта наступила jе као гошћа изненађења Београдске филхармониjе на првом новогодишњем “Wалтз Партиjу”, на Коларцу у четвртак увече (29.12). Констракта jе са Филхармониjом извела нумеру “Боом!” за бас бубањ и оркестар, током коjе се чуо и рефрен чувеног хита “Уметница мора бити здрава” уз подршку филхармоничара и егзалтиране публике коjа jе учествовала у извођењу познате кореографиjе коjа прати ову песму.

 _MDJ2964.jpg

Фото Марко Ђоковић/Београдска филхармониjа

Констракта се поjавила у сасвим новоj и необичноj улози - као солисткиња на бас бубњу у композициjи Ричарда Шарапе. Чим jе ступила на сцену Коларца изазвала jе овациjе, а уз филхармоничаре и диригента Морица Гнана jе извела композициjу-пародиjу уз скеч солисте коjи jе у “свађи” са диригентом. Поред тога што се шармантно “препирала” са диригентом у улози перкусионисткиње коjа удара о бас бубањ како она жели, имала jе своj соло перформанс, па се песма “Уметница мора бити здрава”, орила Коларцем.

 _MDJ2959.jpg

Фото Марко Ђоковић/Београдска филхармониjа

“Филхармониjа jе ушла у нашу свест као нешто забавно, а засновано на класичноj музици. Мислим да jе то супер jер Филхармониjа има нашу пажњу већ дуго времена. Велика ми jе част што сам имала прилику да наступим са Београдском филхармониjом на догађаjу коjи jе за памћење”, рекла jе Ана Ђурић Констракта.  

Поред великог изненађења и Констрактиног наступа, публика jе стаjаћим овациjама поздравила извођење валцера на безброj начина. Од класичних као што су композициjе Сен Санса и Хачатуриjана, преко Шостаковича до филмске музике и салонске џез атмосфере из блокбастера као што су “Ла-ла ленд” и “Хари Потер”. Аплаузи публике у крцатом Коларцу, нису дали филхармоничарима и диригенту Морицу Гнану да оду са бине па су продужили наступ са неколико бисева. Већ сутра Филхармониjа наставља са другим новогодишњим концертом и новим гостом изненађења. 

 

Jелена Милашиновић

 

Tagovi

Komentari (0)