Концерт камерног ансамбла No boundaries duo

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да Вас позову да у четвртак 27. јануара у 19 часова присуствујете концерту камерног ансамбла „No boundaries duo”, који се одржава поводом обележавања Савиндана, празника посвећеном Светом Сави, најзначајнијем српском светитељу. Ово је седми концерт класичне и популарне музике у оквиру друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”, који се реализује под покровитељством Министарства за културу и информисање Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

 Branislava Podrumac sopran.jpg

Заинтересовани грађани, који желе уживо да присуствују концерту, морају да резервишу место на телефон 064/ 858- 1296, јер је ограничен број посетилаца.

Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.

Цена карте износи 250 РСД и обухвата улаз на концерт и на актуелну изложбу „Од бидермајера до Медиале – Сликарство 19. и 20. века у Историјском музеју Србије”.

Сви који нису у могућности да присуствују концерту или благовремено не резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије већ у петак 28. јануара од 19 часова. Такође, на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије се налазе и снимци свих концерата реализованих током прве и друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.

 Pijanista Milivoje Veljić.jpg

Камерни ансамбл „No boundaries duo” чине сопран Бранислава Подрумац и пијаниста Миливоје Вељић.

На програму су дела композитора Клода-Мишела Шенберга, Едуарда ди Капуе, Нина Рота, Нина Ферера, Еугена Дога и Франћеска Сарторија.

Особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” је и извођење по једне нумере изненађења од српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

 

 

Ненад Бељинац

Tagovi

Komentari (0)