Концерт Београдске филхармониjе на Тргу Слободе у Пожеги

Београдска филхармониjа приређуjе бесплатан концерт на отвореном на Тргу Слободе у Пожеги, у петак 8. септембра од 20 часова, заjедно са диригентом Александром Коjићем. Стогодишњицу оркестра Филхармониjа слави и ван Београда у сарадњи са Спортским културним центром Пожега. 

 koncert na otvorenom, foto Marko Djokovic.jpg

Фото: Марко Ђоковић

На првом наступу након летње паузе и уочи почетка концертне сезоне на Коларцу, Филхармониjа изводи програм састављен од хитова класичне музике. Тако ће публика свих генерациjа из целог Златиборског округа моћи да ужива у мелодиjима из опере Кармен и Фигарове женидбе, балета Крцка Орашчића, затим у заносноj музици Штрауса, Брамса и Дворжака. 

“Велико jе задовољство поново бити са Београдском филхармониjом, после дугог времена то делуjе као поновни сусрет са неком драгом особом. Исто тако jе и када после 35 година оркестар дође у средину, у град у коме толико дуго ниjе био. Зато, концерт у Пожеги има вишеструки циљ - да музиком обjедини велики броj људи. Да обогати младе, коjи ће у том несвакидашњем вечерњем изласку чути можда по први пут незаборавна ремек дела класике, и да их заинтересуjе за музику коjу ретко имаjу прилику да чуjу уживо. На краjу, да се сви заjедно препустимо и поново уживамо у ванвременским мелодиjама. То jе нешто што нам свима користи и сигурно нешто што се не пропушта!”, рекао jе диригент Александар Коjић.

Велики концерт на отвореном у Пожеги уjедно jе и први наступ Београдске филхармониjе у овом граду након 35 година, а у филхармониjскоj историjи забележени су наступи 1979, 1981, 1987 и 1988 године.

 

Jелена Милашиновић

Tagovi

Komentari (0)