Концерт етно-групе ГЕРГИНА

Центар за културу Гроцка 

Дани европске баштине 2019

МУЗИЧКА БАШТА

Концерт етно-групе ГЕРГИНА

петак 27. септембар у 19 часова

 Ранчићева кућа / Мајевичка 9 / Гроцка   

 

- Етно-група „Гергина“ наступиће на летњој сцени Ранчићеве куће у петак 27. септембра у 19 часова, у оквиру програма „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка и манифестације „Дани европске баштине“.

 Screen Shot 2019-09-24 at 2.04.32 PM.png

Групу „Гергина“ чине етно-вокали и пратећи оркестар (хармоника и фрула). Формирана је  2011. године у оквиру Удружења за очување културе и традиције Влаха у циљу очувања влашке изворне песме, од када бележи бројне наступе на домаћим и иностраним фестивалима традиционалне музике. У оквиру пројекта „Најлепше влашке песме“ група је снимила две песме, а 2015. године албум са 11 изворних влашких песама у сарадњи са Националним саветом Влаха.Етно група наступа у саставу: Слободанка Петровић, Снежана Челојевић, Елизабета Дајић, Жикица Максимовић,Данијела Станковић и Љиљана Несторовић-Ђокић. Инструменталнисти оркестра су Јовица Миљковић -  хармоника,Витомир Станојевић - фрула.

„Музичка башта“ у Ранчићевој кући, амбијенту заштићеног културног добра грочанске вароши током 2019. године представља гостујуће саставе из земље и ширег региона. Програм обухвата мултикултурални приступ и музику различитих жанрова, са акцентом на аутентичном и ауторском изразу који је најмање заступљен у јавном и медијском простору.

*Музички програм Музичка башта Центра за културу Гроцка подржали су Република Србија - Министарствокултуре и информисања, Град Београд - Секретаријат за културу, Градска општина Гроцка, и Аустријски културни форум у Београду.  

Улаз на музичке догађаје је слободан. 

Добро дошли!

 

Зорица Атић

 

Директор и главни и одговорни уредник 

Tagovi

Komentari (0)