Коларац: Диванхана и Сузан Кардешна отварању фестивала »Тодо Мундо«

 

Овогодишње, седмо издање београдског world music фестивала »Тодо Мундо«, почеће 30. августа у Дворани Коларчеве задужбине наступом сараjевске севдах атракциjе Диванхана. Њихова гошћа ће бити позната турска певачица и глумица Сузан Kardeş, са коjом су недавно обjавили заjеднички албумсимболичног имена »Kardeş« (што значи »стариjи брат« на турском).

 

AMH-BHKP-69.jpg 

Након обjављивања албума »Зуква« и »Ливе ин Мостар« Диванхана jе широм Европе одржала преко 120 концерата, отпочевши у истом периоду сарадњу са турском певачицом, чиjи се лик и глас могу чути и у популарим турским сериjама. После успешног концерта у Истанбулу и обjављивања албума у земљама бивше Jугославиjе и Турскоj, одржали су у Босни четири распродата заjедничка наступа.

Диванхана се са задовољством враћа у Коларац, коjи су пре две и по године подигли на ноге. На концерту ће бити представљен албум »Kardeş«скроjен од 10 нумера, а из Турске ће, уз певачицу, доћи и виртуозни кларинетиста Yunus Emre Ellek.

 DIVANHANA 2018.jpg

Кафу ми драга испеци, први сингл са албума, Антериjа, Финдикли Бизим Yolumuz, Fikrimin İnce Gülü или Анадолка управо су песме потекле из босанскохерцеговачке и турске музичке традициjе, коjе су вековима путовале и комуницирале, љубиле, грлиле, рађале нове љубави, срећу и тугу, изнедриле музичко братство и сестринство.

Предгрупа ће бити мађарски састав Csangallo, коjи спаjа музику Чанго Мађара са звуцима Балкана. Почетак jе у 20.30.

Улазнице су у продаjи на благаjни Коларчеве задужбине по цени  од 800 и 1.000 динара.

 

 https://www.youtube.com/watch?v=EEK-PASPAfE

 

https://www.youtube.com/watch?v=0C6HNIFUvz0

 

Tagovi

Komentari (0)