Ко у Старој Пазови има право на попусте на цену месечне аутобуске карте?

Они који до школе, факултета или посла стижу аутобусом издвају велики део кућног буџета на превоз. Путници са територије општине Стара Пазова имају право на попуст на месечне карте. Цена тих карата није мењана шест година. Поред њих, право на попусте имају и пензионери.

 Lasta.jpg

Сви ђаци и студенти са територије општине Стара Пазова који се школују у Београду имају попуст од 40 посто од цене месечне аутобуске карте који обезбеђује општина у сарадњи са Аутобуским предузећем "Ласта Срем", а поред њих ђаци и студенти ромске националне мањине и из породица које примају новчану социјалну помоћ потпуно су ослобођени плаћања месечне карте.

За сада ову повластицу користи 25 Рома и око 190 школараца из социјално угрожених породица. Малишани до пет година старости не плаћају цену дневне аутобуске карте, док деца од 5 до 10 година имају право на умањену цену дневна карте у износу од 50 посто.

Како се старопазовачка општина граничи са Пећинцима, сви одлични ђаци из ове сремске општине који се школују у средњим школама у Старој Пазови ослобођени су плаћања превоза до школе.

Tagovi

Komentari (0)