Ко jе поменуо палачинке? Савети за активне менаџере

Ко jе поменуо палачинке? Савети за активне менаџере

 

Драги људи, драге колеге, драги бизнис тркачи и тркачице,

У изазовном времену у коjем живимо, увелико бринемо о добробитима своjих породица, своjих запослених, наших бизниса и инвестициjа, али сада jе и пресудно да бринемо и негуjемо своjе тело и наше физичко и ментално благостање. 

 1.png

Ванредно стање донело jе мере забране кретања. Сваки престанак кретања, било то капитала, енергиjе или нашег личног у затвореним домовима, има последице. Убеђен сам да нисам jедини коjи jе током пандемиjе накупио килограме вишка. И да, не желим да правимо анкету ко jе победник у овоме :) 

Уколико би ме питали како да останете активни током пандемиjе, ево моjих кључних савета, али пре тога, jедан jедини разлог зашто да вежбате, а да ниjе оно: зато што jе здраво. 

Време за себе!!!

Зашто jа тренирам? Зато што jе тренинг jедини део дана када сам скроз окренут ка себи. То jе време без посла, без нотификациjа, без деце, без партнера… Често ми се деси да то буде и део дана када сам без мисли (осим оних: када ће више краj овог мучења, хоћу палачинке), што би рекли: бити у тренутку и осећати да си жив и да jе све добро. 

Пет савета за менаџере коjи би да вежбаjу током пандемиjе: 

#1 Ходаjте!

Нисте активни већ дуже време? Убаците у распоред, брзо ходање или баш-баш-супер-лагано трчање 3 пута недељно до 45 минута. Оваj начин вежбања буквално свако може да изведе, а провођење времена напољу и провоцирање организма да се озноjи, бустуjе имунитет и чини вас jачим. Ево jедног програма тренинга базираног на ходању. Убаците тренинге у ваш календар. https://www.trcanje.rs/trening/pocnite-sa-hodanjem/

#2 Лагано трчање

У нашем клубу учимо људе да трче споро. Честа грешка jе да људи одустаjу од трчања само зато што пребрзо крену предуго да трче. Уколико трчите споро (толико да вас jе стид) имате шансу да брзо напредуjете у правог тркача. Ево jедног програма и другог коjи можете да копирате у ваш календар. 

#3 Радите вежбе снаге

Вежбе треба да буду jедноставне, разгибавање, склек, чучањ, планк... Нешто што можете без реквизита да урадите код куће. Шаљем вам Youtube listu vođenih treninga коjу можете пустити и тренирати заjедно са нама. 

#4 Урадите вођени час jоге

Знам да много мушкараца ниjе дало шансу jоги, а то jе пре свега jер jе она много тешка, па jе само лепши пол у могућности да jе ради. Било како било, наjбољи бесплатни вођени час jоге коjи сам урадио jе оваj, па ако вам се свиди лако ћете пронаћи Релатед видеос и кренути путем истраживања бесплатних или плаћених вођених часова. 

#5 Урадите два тренинга на дан!

За све вас коjи већ тренирате и сада више нисте у стању да идете у своjе фитнес центре, ево савета. Ефектниjе jе одвоjити тренинге него их спаjати. Уjутру пре свих, изађите на трчање и урадите 40 до 50 минута и тако почните дан. После подне, одвоjите 30 до 45 минута вежби снаге. 

За краj, моj предлог jе да интензитет и обим тренинга треба да буду ниски или умерени. Ушли смо у спориjи ритам на послу. Такав ритам применимо и на вежбање и помозимо организму да каналише стрес и лучи опуштаjуће хормоне. 

Тренинг даjе структуру дану код куће и развиjа самоконтролу и самодисциплину. Ништа од палачинки. Добро, добро…. палачинке са медом и орасима, без нутеле. 

###

Верољуб Змиjанац (ЛинкедИн) jе директор СпортИТ-а, агенциjе за спортски маркетинг и спонзорства, коjа помаже спортским ентитетима и брендовима да комуницираjу у спорту. СпортИТ jе маjка компаниjа магазина Трчање.рс, Београдског тркачког клуба и сериjе трка Serbia Business Run. 

Belgrade Business Run 2020, уколико будемо имали среће, организоваћемо у септембру месецу ове године. 

Хвала Мариjи Десивоjевић Цветковић на идеjи за оваj текст. Надам се да ће вас инспирирати и бити подршка у тренингу. За све додатне савете слободно ми пишите на ЛинкедИн-у. 

Будите добро и здраво. 

Serbia Business Run

 

Tagovi

Komentari (0)