Књига “Буђење Богиње” Гоге Балабан

Књига “Буђење Богиње” Гоге Балабан имаће своjу премиjеру 13. jуна у Новом Саду, а по овом програму већ годинама стотине жена освешћуjе своjу женску енергиjу и налазе пут ка своjоj суштини. 

 

Screen Shot 2019-06-05 at 11.18.43 AM.png

“Буђење Богиње” доноси причу о активирању женске енергиjе, кроз буђење свесности коjа лежи у сваком човеку. Да, човеку - jер и мушкарац и жена у себи носе женску енергиjу, подсећа нас Гога Балабан, ауторка коjа себе назива животним поетом, срећном женом, маjком и Богињом у свом свету.

Кроз изузетно занимљиве животне и свакодневне примере, Гога нас подсећа да у свакоj жени спава Богиња, али jе потребно тога се подсетити. Свако се подсећа на другачиjи начин, а ауторка даjе низ препорука, вежби, сугестиjа коjе могу помоћи на том путу. Несебично дели своjа искуства и даjе примере многих жена и мушкараца коjи су у њеном Curriculum Vitae центру током претходих пет година стекли разне увиде и освестили суштину свог бића.

Књига подсећа жену, али и мушкараца да улога даме не треба да буде ни улога Ратнице ни улога Робиње, већ да ће своjе право место свака жена осетити када се повеже са своjом карлицом и у њоj осети животну енергиjу.

Буђење Богиње ниjе књига написана само женама. Написана jе за све оне коjи желе да у себи пробуде део коjи чека да буде обожаван и вољен. Сви поседуjемо таj део зато што смо искрице Божанства. А Божанство jе чиста љубав и светлост”, каже Гога Балабан.

Како се буди Богиња и ко jе она, зашто jе само органски човек срећан, како нам све интуциjа помаже (jер сви jе имамо!), како нас страхови скрећу са пута и замагљуjу нам вид, колико нам у решавању свакодневних изазова може помоћи креативност коjа jе своjствена жени и зашто jе љубав главна ствар – само су неке од тема коjе кроз реалистичне приче, хумор и на непосредан начин преноси Балабан.

 Screen Shot 2019-06-05 at 11.18.19 AM.png

Мудрости из књиге Гоге Балабан 

“Задовољну жену сви желе да задовоље, незадовољноj ни Бог не може помоћи”.

“ Неки партнери су ушли у наш живот да бисмо са њима уживали у љубави и приближили се блаженству, а неки су ту да бисмо уз њих учили о љубави и приближили се блаженству”.

“Даш и заборавиш. Примиш и захвалиш се!”

“Ако наших пет чула перципираjу реалност спољашњег света, онда jе интуициjа скуп неких других унутрашњих чула. То jе исто чуло вида, слуха, додира, мириса па и укуса, али предодређених да перципираjу неки други свет коjи ниjе материjални, него духовни”.

Рекли су о књизи (изводи из рецензциjа)

“Циљ и програма и књиге “Буђење Богиње” jе да дођете до своjих оригиналних мудрости и божанских аспеката.... она jе искрена, инспиративна и неуморна у своjоj мисиjи да у вама пробуди пре свега питања, мноштво питања о томе ко сте, где сте стигли до овог тренутка, да ли вас то задовољава, да ли jе потребно да нешто промените. Ако кренете за тим увек ћете открити броjна изненађења и након тога ништа неће бити исто”, Весна Иванчев, професорка књижевности.

“Jеднога дана, када наши школски системи освесте важност изучавања неопипљиве реалности, књига Гоге Балабан биће сигурно у тамошњим курикулима, jер на питак, животан и непосредан начин показуjе свакоj жени ко jе она. И помаже сваком мушкарцу да осети своjу женску страну, без коjе би и он био непотпун”, др Милица Кљаjић, културолог и комуниколог. 

 

 

Tagovi

Komentari (0)