Клеменс Хаген први пут са Филхармониjом

Први пут са Београдском филхармониjом наступа виолончелиста Клеменс Хаген у петак 14. фебруара (Коларац 20х). Под диригентском палицом некадашњег шефа-диригента Уроша Лаjовица, на репертоару су дела Бетовена, Хаjдна и Брамса.

 Clemens-Hagen-min.jpg

Концерт из циклуса #Бетовен виртуоз започиње врло небично, у камерноj атмосфери, са само два музичара на сцени. Назив циклуса сасвим оправдава наступ Клеменса Хагена коjи ће заjедно са пиjанисткињом Наталиjом Младеновић наjпре одсвирати Бетовенову сонату за виолончело и клавир, а потом Хаjднов Концерт бр. 2 у пратњи филхармониjског оркестра. Поред Хагенове интерпретациjе, публика ће имати прилику да ужива и у Страдивариjевом виолончелу из 1698. године.

 

Свестрана кариjера виолончелисте обухвата наступе са међународно познатим оркестрима као што су Берлинска филхармониjа, Бечки симфониjски оркестар, Концертгебау из Амстердама, Камерата Салцбург и многи други. Марта Аргерич, Евгениj Кисин, Мицуко Учида, Гидон Кремер, само су неки од Хагенових партнера у камерном музицирању.

 

Програм заокружуjе Друга симфониjа Jоханеса Брамса, наjвећег следбеника Бетовенових идеjа. Сто улазница за стаjање биће у продаjи сат времена уочи концерта, односно од 19 часова на благаjни коларца.

 

 

Tagovi

Komentari (0)