КИКБОКСЕРИ СРБИJЕ ОСВОJИЛИ 15 СВЕТСКИХ ОДЛИЧJА У САРАJЕВУ

Осам златних, четири сребрне и три бронзане медаље освоjио jе српски тим на Светском првенству у кик боксу у Сараjеву. У никад jачоj конкуренциjи, српски кик боксери су показали да се налазе на врху света. Злата су освоjили Милана Бjелогрлић, Саида Буквић, Теодора Манић, Сашка Крстић, Коновалов Александар, Џепина Боjан, Менковић Александар и Никола Филиповић, сребра Мемедовски Даниjел, Аjла Лукач, Тодоровић Никола и Милош Кељановић, а бронзе Сташа Веић, Љубо Jалови и Никола Стошић.

 Saida_Bukvić.jpg

 

У укупном пласману, у све три дисциплине у коjима jе такмичење одржано (Low Kick, K-1, Light Contact), Србиjа jе заузела друго место, одмах после Русиjе. Треће место jе остало далеко иза нас по статистици. Ово jе историjски резултат, jер смо на овом првенству имали борце у све три дисциплине. Иначе, у Лоу кику смо други а у К-1 смо први у свету. Гледаjући  броjке, наших 19 и руских 55 такмичара и оволики броj медаља, сигурно jесу разлог за понос. Додаjмо томе да jе Србиjа имала 12 финала а Русиjа 16.

Завршено jе jедно веома успешно светско првенство, али се такмичари коjи ће представљати Србиjу на другом делу првенства где ће бити одржано, између осталих, и такмичење у Фул Контакту, увелико спремаjу.

 

Tagovi

Komentari (0)