КЦ Гроцка: Жеља да се отпутује даље од сопствених предрасуда

„Жеља да се отпутује даље од сопствених предрасуда“

Маја Роган и „Туристички рингишпил“

Центар за културу Гроцка у сарадњи са Средњом школом  

Сала Средње школе у Гроцкој (Ужичка 2), 20. март у 17.20ч

 

Grupni turistički selfi iz Grocke.jpg 

            Интерактивна културолошко-књижевна трибина „Жеља да се отпутује даље од сопствених предрасуда“, биће одржана у среду 20. марта од 17.20 часова у сали Средње школе Гроцка (Ужичка 2). Предавач је лиценцирани туристички водич Маја Роган, ауторка издања „Туристички рингишпил“.

Трибина је отвореног типа: намењена је младима школе, али и њиховим родитељима, као и свима онима који путовања виде као начин да прошире своје видике, упознају културолошке разлике, који уживају у разноликости погледа на свет, веровања и размишљања различитих нација.

Maja Rogan, foto.jpg

 

- Маја Роган (1971) је туристички водич Туристичке организације Србије на енглеском и италијанском језику, члан Удружења лиценцираних туристичких водича Србије. Ауторка је издања „Туристички вешерај“ и „Туристички тартуфи“, у којима на духовит начин описује мултикултуралне сусрете, ситуације, згоде и незгоде на туристичким турама са гостима из целог света. Њене приче излазе у „Туристичком магазину“, на основу њих је у 2018. години реализована позоришна представа, а крајем године је изашао и превод на енглески језик под називом “Tourist carousel” (Туристички рингишпил).

Искусни туристички водич ће присутнима дати смернице за стицање вредних путничких искустава и указати на истинске приоритете при путовању. Сазнаћемо тајне правих Путника, и подстаћи у себи жељу за новим искуствима, световима и, барем на кратко, променом места боравка.

 

Maja Rogan, Turistički ringišpil.jpg

Своја искуства са посетиоцима из целог света Маја Роган жели да подели са вама. Радозналост и жеља да се отпутује даље од сопствених предрасуда, добра су полазна основа.

Трибину организује Центар за културу Гроцка у сарадњи са Средњом школом.

Улаз је слободан. Добро дошли!

 

Зорица Атић

Tagovi

Komentari (0)