КАЈАК: Одличан старт у Токиjу - Боjан и Милица у полуфиналу

Боjан Зделар на наjбољи могући начин започео jе такмичење на своjим првим Олимпиjским играма у кариjери. Боjан се пласирао у полуфинале jедноседа на 1000 метара пошто jе у квалификациjама заузео друго место. Зделар jе стартовао одлучно и већ после 250 метара заузео jе другу позициjу. После 350 метара Зделар и Белорус Алех Jурениjа одвоjили су се од остатка такмичара и веслали сигурно ка циљу. Jурениjа jе триjумфовао (3:43.444), док jе Зделар одличном вожњом кроз циљ прошао као други и пласирао се директно у полуфинале (3:45.074).

zdelar-za-sajt-tokio.jpg

Иако jе покушавао да их стигне, трећу позициjу заузео jе Норвежанин Ларс Магне Уjванг коjи jе на краjу трку завршио са 2.179 секунди заостатка за нашим представником.

Задовољан сам првом трком на Олимпиjским играма! Главни циљ ми jе био да будем међу прва два такмичара у квалификационоj трци, што сам и успео да урадим и тиме сам прескочио четвртфинале. На половини трке сам осетио да Норвежанин посустаjе те сам и jа смањио ритам како би сачувао снагу за наредне трке“, нагласио jе Боjан после квалификациjа.

Полуфинале К1-1000 весла се сутра од 3 сата уjутро по средњеевропском времену.

 E7wTLUdVUAAg6j4-980x654.jpg

Милица Новаковић место у полуфиналу jедноседа на 200 метара изборила jе кроз четвртфинале. Новаковић jе у полуфиналу одличном и сигурном вожњом кроз циљ прошла као друга са само 27 хиљадитих делова секунде заостатка за победницом четвртфинала, Швеђанком Линеом Стенсилс (41.313).

Милица jе претходно у квалификациjама и поред одлично извеслане трке кроз циљ прошла као трећа после фотофиниша коjим jе установљено да jоj jе директан пласман у полуфинале измакао за 39 хиљадитих делова секунде. Директан пласман из квалификациjа у полуфинале избориле су Новозеланђанка Лиса Карингтон и Рускиња Светлана Черниговскаjа. Полуфинале jедноседа на 200 метара у конкуренциjи дама весла се сутра (03. август) у 2 сата и 37 минута по средњеевропском времену.

У обе конкуренциjе, место у финалу избориће четворо првопласираних такмичара из полуфинала.

Распоред трка другог дана такмичења у Токиjу

02:37 полуфинале
К1-200 Милица Новаковић

03:00 полуфинале
К1-1000 Боjан Зделар

 

Tagovi

Komentari (0)